Αυξημένος σε ποσοστό άνω του 1.240%, σε σχέση με το 2022, ήταν ο αριθμός των Ισπανών ταξιδιωτών, που αφίχθησαν πέρυσι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προσεγγίζοντας τους 10.000, όπως επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης(ΟΤΘ).
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η αύξηση αυτή ήταν «μακράν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε για οποιονδήποτε ελληνικό προορισμό». Οι δηλώσεις της κ. Πατουλίδου έγιναν με αφορμή την υποδοχή στη Θεσσαλονίκη, από τον ΟΤΘ, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας, συντελεστών της εκπομπής Madrileños por el Mundo (Μαδριλένοι σε όλο τον κόσμο).
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική εκπομπή, που μεταδίδεται στο δημόσιο κανάλι «Telemadrid» και προβάλει περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου ζουν Μαδριλένοι, μέσα από τη δική τους ματιά και τις προσωπικές τους εμπειρίες.
Οι συνεντευξιαζόμενοι εξηγούν τους λόγους της μετακόμισής τους, παρουσιάζουν τις πόλεις όπου ζουν και μοιράζονται με το κοινό τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της καθημερινότητάς τους.
Στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης μαζί με τους Μαδριλένους κάτοικους της πόλης, Sylvia, Alba, Maria και Giyemo, ξενάγησαν την παρουσιάστρια της εκπομπής, Beatriz Vigil, σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, απόλαυσαν τη θεσσαλονικιώτικη διασκέδαση και γεύτηκαν αντιπροσωπευτικές γαστρονομικές προτάσεις της πόλης.
- Η τάπα του Γεραπετρίτη στον Μακάριο, η ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και το σιωπητήριο της Καρυστιανού
- Φωτεινή Αθερίδου: «Δεν θα ήθελα να είμαι ξανά 25. Όσο πιο μικρή ήμουν, τόσο υπέφερα»
- Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Ιωάννινα: Άνοιξαν πυρ κατά βίλας - Πληροφορίες και για καταδίωξη
- Βιολάντα: Πολλά τα ερωτήματα μετά τις αποκαλύψεις για πολύμηνη διαρροή προπανίου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.