Μενού
Speed tape τοποθετημένο σε φτερό αεροπλάνου
Speed tape τοποθετημένο σε φτερό αεροπλάνου | Youtube
  • Α-
  • Α+

Η Boeing αντιμετωπίζει ακόμα μία ανησυχητική καταγγελία πολίτη ο οποίος κατάλαβε, στη διάρκεια πτήσης, πως η εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει μονωτική ταινία για να σφραγίσει κάποια κενά στο φτερό του αεροσκάφους Boeing 787 όπου επέβαινε.

«Έχω πετάξει σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», είπε ο 62χρονος Ντέιβιντ Πάρκερ σε τοπικό μέσο, για το περιστατικό που συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου ενώ ταξίδευε από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γκόα, όπως ενημερώνει η New York Post.

Η «αρπακόλλα» επισκευή

Η πτήση του κυλούσε μία χαρά, μέχρι που ο άντρας κατάλαβε, προς έκπληξή του, μερικά κομμάτια μονωτικής ταινίας κολλημένα επάνω στο αριστερό φτερό του Boeing, τα οποία είχαν αρχίσει να αποκολλώνται από την αντίσταση του αέρα.

«Άρχισε να ξεφλουδίζει κατά τη διάρκεια της πτήσης, και σκέφτηκα, "Τι στο διάολο γίνεται εδώ;". Το επεσήμανα στην αεροσυνοδό και εκείνη είπε απλώς, "Μακάρι να μην μου το είχατε δείξει αυτό"».

Φωτογραφίες από το βίντεο του άντρα δείχνουν τις λωρίδες της ταινίας, οι οποίες μοιάζουν με κάτι που θα χρησιμοποιούσε ένα παιδί για να επισκευάσει το τηλεκατευθυνόμενό του. Ωστόσο, η Boeing έχει επισημάνει ότι αυτό το υλικό λέγεται «ταινία ταχύτητας», η οποία είναι απολύτως ασφαλής για χρήση σε αεροπλάνα.

«Το Speed ​​Tape είναι ένα εγκεκριμένο υλικό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) για ορισμένες προσωρινές επιδιορθώσεις», διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το κολλώδες υλικό χρησιμοποιείται για να μην ξεφλουδίζει το χρώμα -και όχι για να συγκρατεί ξεχαρβαλωμένα μέρη του αεροπλάνου.

H εταιρεία Boeing τελευταία έχει γίνει στόχος αρνητικής δημοσιότητας έπειτα από καταγραφές ελαττωμάτων σε αεροσκάφη της. Στις 5 Ιανουαρίου, η αποκόλληση του πλαισίου της πόρτας εισόδου σε ένα 737 που απογειώθηκε από το Όρεγκον.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA