Μενού
Νομίσματα
Νομίσματα | Αρχείου/Unsplash
  • Α-
  • Α+

Ζευγάρι στην Αγγλία ανακαίνιζε την κουζίνα του και βρέθηκε προ μίας ευχάριστης έκπληξης: βρήκε πραγματικά θησαυρό.

Οι Betty και Robert Fooks αφαιρούσαν το τσιμεντένιο πάτωμα της κουζίνας όταν ανακάλυψαν ένα σπασμένο γυάλινο κεραμικό μπολ, γεμάτο νομίσματα. 

Ενημέρωσαν τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, που έστειλαν το εύρημα στο Βρετανικό Μουσείο για καθαρισμό και ταυτοποίηση.

Βρήκαν περισσότερα από 1.000 νομίσματα που χρονολογήθηκαν 400 ετών. 

Ανακαλύφθηκαν σπάνια νομίσματα κατά την ανακαίνιση κουζίνας
Ανακαλύφθηκαν σπάνια νομίσματα κατά την ανακαίνιση κουζίνας | Facebook/Duke's Auctions

«Πρόκειται για ένα σπίτι 400 ετών, οπότε έπρεπε να γίνουν πολλές εργασίες. Βγάζαμε όλα τα πατώματα και τα ταβάνια» σημείωσε η Betty Fooks.

«Ένα βράδυ, ήμουν με τα παιδιά και ο σύζυγός μου έσκαβε το πάτωμα, όταν μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι βρήκαν κάτι. Έβαλε όλα τα νομίσματα σε έναν κουβά. Υποθέτω ότι το άτομο που τα έβαλε εκεί σκόπευε να τα ανακτήσει, αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία» συμπλήρωσε. 

Τα νομίσματα, που είναι γνωστά ως ο θησαυρός του Poorton εντοπίστηκαν τον Οκτώβριο του 2019 και πλέον δημοπρατούνται από τον οίκο Duke's στο Ντόρτσεστερ. Αναμένεται να αποφέρουν στο ευτυχές ζεύγος περίπου 35.000 λίρες.

Ο Τζούλιαν Σμιθ, ειδικός του οίκου δημοπρασιών Duke's, δήλωσε: «Το εξοχικό βρίσκεται σε ένα μικρό χωριουδάκι στο δυτικό Ντόρσετ και είναι ένα μεγάλο σπίτι του 17ου αιώνα. Το ακίνητο αγοράστηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες το 2019 και ξεκίνησαν μεγάλη ανακαίνιση». 

Η πώληση του θησαυρού αναμένεται στις 23 Απριλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA