Μενού
omiroi
AP Photo/Kirsty Wigglesworth
  • Α-
  • Α+

Πιθανή και μάλιστα πολύ σύντομα θεωρεί την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς, χάρη στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, που μίλησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι αυτό θα γίνει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Αλλά βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην απελευθέρωση των ομήρων, κυρίως των αμάχων», δήλωσε συγκεκριμένα Μάτζεντ Αλ-Ανσάρι την επομένη της απελευθέρωσης δύο Αμερικανίδων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμεσολάβηση του Κατάρ, σύμφωνα με τη Χαμάς, οδήγησε στην απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων το βράδυ της Παρασκευής. «Επί του παρόντος εργαζόμαστε για μια συμφωνία βάσει της οποίας θα απελευθερωθούν πρώτα όλοι οι άμαχοι όμηροι», πρόσθεσε ο Αλ-Ανσάρι στη συνέντευξη.

«Μας καθησυχάζει»

Η απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων «μας καθησυχάζει, όπως και τους εταίρους μας, καθώς βλέπουμε ότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες αποδίδουν και πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε.

Περίπου 200 όμηροι, Ισραηλινοί, ξένοι και πολίτες διπλής υπηκοότητας, απήχθησαν στο Ισραήλ και οδηγήθηκαν στη Γάζα από τους μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA