Μενού
2023 Ισραήλ - Χαμάς πόλεμος
Πόλεμος στο Ισραήλ | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η τετραμερής σύνοδος που θα διεξαγόταν σήμερα Τετάρτη στην Ιορδανία με τη συμμετοχή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν του ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα Β΄, του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ανακοίνωσε ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών, μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί «όταν ληφθεί η απόφαση να σταματήσει ο πόλεμος και να τερματιστούν οι σφαγές», τόνισε ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι.

Νωρίτερα, πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναχώρησε χθες Τρίτη για το Ισραήλ, είχε επιχειρήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις καθώς ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο πως... αποφάσισε να «αναβληθεί» η επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει αμέσως μετά στην Ιορδανία.

Υποσχέθηκε, πάντως, πως θα βρίσκεται σε επαφή «τις προσεχείς ημέρες» με τους άραβες ηγέτες που επρόκειτο να συναντήσει στο Αμάν — τον ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄, τον αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA