Ο πρώην ηγέτης των Κορσικανών αυτονομιστών, Αλέν Ορσονί, πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια της κηδείας της μητέρας του τη Δευτέρα στο Βέρο, ένα χωριό 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Αζαξιό, της πρωτεύουσας του μεσογειακού γαλλικού νησιού, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της πόλης.
«Χτυπήθηκε από πυροβολισμό μεγάλης απόστασης», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας Νικολά Σεπτ. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε τη δολοφονία.
Ο Ορσονί, 71 ετών, ηγήθηκε ενός αυτονομιστικού κινήματος με την ονομασία «Κορσικανικό Κίνημα για την Αυτοδιάθεση», το οποίο η γαλλική αστυνομία θεωρούσε το νόμιμο πολιτικό μέτωπο της ένοπλης οργάνωσης «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Κορσικής – Παραδοσιακή Πτέρυγα».
Οι αρχές συνέδεσαν το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Κορσικής – Παραδοσιακή Πτέρυγα με μια σειρά επιθέσεων στο νησί τη δεκαετία του 1990, ορισμένες από τις οποίες η ίδια η οργάνωση είχε αναλάβει.
Ο Ορσονί είχε επίσης κατηγορηθεί, καταδικαστεί και αργότερα του είχε απονεμηθεί χάρη σε σχέση με επίθεση με πολυβόλο κατά της ιρανικής πρεσβείας στο Παρίσι το 1980.
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.