Μενού
Ο σκύλος Μπόμπι στην Πορτογαλία
Ο «γηραιότερος σκύλος στον κόσμο» | AP Photos / Jorge Jeronimo
  • Α-
  • Α+

«Ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο», ονόματι Μπόμπι, ο οποίος ήταν 31 ετών και 165 ημερών όταν πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο, έχασε προσωρινά τον «τίτλο» του στο βιβλίο Γκίνες όπως μεταδίδει το CNN, καθώς διεξάγεται έρευνα για την πραγματική του ηλικία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας που ασχολείται με τα ρεκόρ Γκίνες και τα συντάσσει στο ομώνυμο βιβλίο, ανέφερε πως «ενώ η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε προσωρινά και τους δύο τίτλους ρεκόρ για τον γηραιότερο ζωντανό σκύλο και για τον γηραιότερο σκύλο που υπήρξε ποτέ, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της ηλικίας του».

Η ηλικία του «γηραιότερου σκύλου στον κόσμο» είχε αρχικά επιβεβαιωθεί από τη Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria, την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου της Leiria στην Πορτογαλία, η οποία ανέφερε ότι είχε γεννηθεί το 1992, ενώ η SIAC, μια εξουσιοδοτημένη από την πορτογαλική κυβέρνηση βάση δεδομένων για κατοικίδια ζώα, το επαλήθευσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση των βιβλίων Γκίνες τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν 31 ετών και 165 ημερών όταν πέθανε τον Οκτώβριο. Ωστόσο, αμέσως μετά το θάνατο του Μπόμπι άρχισαν να δημιουργούνται υποψίες σχετικά με τα στοιχεία που φέρεται να αποδείκνυαν την πραγματική του ηλικία.

Εκπρόσωπος δήλωσε στο CNN την Τρίτη ότι η επίσημη επανεξέταση των βιβλίων Γκίνες γίνεται όταν αμφισβητείται ο τίτλος ενός ρεκόρ, και περιλαμβάνει την ανάλυση των υφιστάμενων στοιχείων, την αναζήτηση νέων αποδείξεων, την επικοινωνία με εμπειρογνώμονες και όσους συνδέονται με την αρχική αίτηση.

Ο ιδιοκτήτης του Μπόμπι, Λεονέλ Κόστα, ο οποίος ήταν 8 ετών όταν γεννήθηκε ο σκύλος του το 1992, δήλωσε στα βιβλία Γκίνες τον Φεβρουάριο ότι υπάρχουν πολλά μυστικά για το πώς κατάφερε ο σκύλος του να φτάσει σ' αυτήν την ηλικία.

Όπως είπε, ο σκύλος περιφερόταν πάντα ελεύθερα, χωρίς λουρί ή αλυσίδα, ζούσε σε ένα «ήρεμο και ειρηνικό» περιβάλλον και έτρωγε ανθρώπινη τροφή εμποτισμένη σε νερό για να αφαιρεθούν τα καρυκεύματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA