Μενού
fylaki
Φυλακή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας 44χρονος άνδρας εκτελέστηκε στην Οκλαχόμα για τη δολοφονία μιας φοιτήτριας χορού το 1996 στο πανεπιστήμιο της πόλης. Η υπόθεση ήταν ανεξιχνίαστη για χρόνια μέχρι που το DNA του άνδρα ταυτοποιήθηκε στο σημείο. 

Ο Άντονι Σάντσες εκτελέστηκε στις 10:19 π.μ. με ένεση τριών ναρκωτικών στο κρατικό σωφρονιστικό κατάστημα και πριν πεθάνει υποστήριξε πως δεν σκότωσε την 21χρονη Τζούλι Μπάσκεν, κάνοντας αίτηση επιείκειας. 

Μάλιστα, την ώρα που ο άνδρας ήταν δεμένος για να εκτελεστεί η θανατική ποινή φώναξε: «Είμαι αθώος. Δεν σκότωσα κανέναν».

Σύμφωνα με την New York Post, ο Σάντσες επέκρινε τους πρώην δικηγόρους του και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένου του πνευματικού του συμβούλου που ήταν μαζί του στην αίθουσα την ώρα της εκτέλεσης.  

Η εκτέλεση του ξεκίνησε με το ηρεμιστικό μιδαζολάμη περίπου στις 10:08 π.μ. και την ώρα της θανάτωσης ένα μέλος της ομάδας εκτέλεσης μπήκε στον θάλαμο και τοποθέτησε ξανά μια οθόνη οξυγόνου. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είπαν ότι δυσλειτουργούσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Λίγο πριν καταδικαστεί σε θάνατο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης που υποβλήθηκε από τον νέο δικηγόρο του, Έρικ Άλεν, ο οποίος είπε ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. 

Ο 44χρονος καταδικάστηκε για τον βιασμό και την δολοφονία της 21χρονης Τζούλι Μπάσκεν,  η οποία είχε μόλις ολοκληρώσει το τελευταίο της εξάμηνο στο πανεπιστήμιο όταν απήχθη στις 20 Δεκεμβρίου 1996 από το πάρκινγκ του διαμερίσματός της στο Norman. Το πτώμα της βρέθηκε κοντά στη λίμνη Στάνλει Ντρέιπερ εκείνο το βράδυ με το σώμα της να έχει δεθεί, βιαστεί και πυροβοληθεί στο κεφάλι. 

Το σπέρμα στα ρούχα της 21χρονης

Το σπέρμα του Άντονι βρέθηκε στα ρούχα της κοπέλας και ταυτοποιήθηκε όσο εκείνος είχε καταδικαστεί για μια διάρρηξη. Το 2006 καταδικάστηκε σε θάνατο. Κανένας από την οικογένεια του δεν παρευρέθηκε στην εκτέλεση αλλά ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι μιλούσαν αρκετά τους τελευταίους μήνες. 

«Αυτό είναι ψευδές DNA. Αυτό δεν είναι το DNA μου. Το λέω από την πρώτη μέρα» υποστήριζε ο 44χρονος. Ένα δείγμα του DNA του Άντονι Σάντσεθ ήταν πανομοιότυπο με τα προφίλ που αναπτύχθηκαν από το σπέρμα στο εσώρουχο και το κορμάκι της Μπούσκεν.

Ο πρώην εισαγγελέας της κομητείας του Κλίβελαντ, ο οποίος ήταν ο ανώτατος εισαγγελέας της κομητείας όταν δικάστηκε ο Άντονι , είπε ότι ενώ τα αποδεικτικά στοιχεία DNA ήταν τα πιο επιτακτικά στη δίκη, υπήρχαν και άλλα στοιχεία που τον συνδέουν με τη δολοφονία, συμπεριλαμβανομένων αποτυπωμάτων παπουτσιού που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.