«Ο στρατός που προορίζεται να νικήσει, πρώτα δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα του εξασφαλίσουν τη νίκη και μετά δίνει μάχη. Αντίθετα, ο στρατός που προορίζεται να ηττηθεί, πρώτα δίνει μάχη και μετά ψάχνει να βρει πώς θα νικήσει», έγραφε ο Σουν Τσου στην «Τέχνη του Πολέμου».
Οι συνθήκες για τη νίκη στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής έχουν δημιουργηθεί από καιρό. Και ο χαμένος έδωσε πρώτα τη μάχη, χωρίς να ξέρει πώς να νικήσει. Μια μάχη κατακριτέα, μια μάχη στην οποία βρήκαν τον θάνατο άμαχοι, που θέρισε ανθρώπους αδιακρίτως.
Παράλληλα, όμως, μια μάχη απελπισίας, αδιέξοδου, μετέωρη στο νήμα μιας ζωής χωρίς ζωή. Υπήρχε άλλος δρόμος μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, πέραν των σκληρών αντίποινων;
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr
- Οι μοιραίες παραλείψεις και τα ερωτήματα για την ασφάλεια στη Βιολάντα: Συνεχίζεται η προανάκριση
- Εντοπίστηκε πιθανώς κατοικήσιμος πλανήτης 150 έτη φωτός μακριά, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα
- Η παρεξήγηση στο γκολ του Ολυμπιακού για το 1-2: Γιατί ζήτησαν «συγγνώμη» Τσικίνιο και Κοστίνια
- Χώρισε η Έλενα Τσαγκρινού: «Είναι κάτι που πληγώνει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.