Μενού
nosokomeio kina
Νοσοκομείο στην Κίνα. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει στην Κίνα το πρώτο νοσοκομείο τεχνητής νοημοσύνης στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το Global Times αναφέρει σε άρθρο του ότι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tsinghua εργάζονται πυρετωδώς για το νοσοκομείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Agent Hospital.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εικονικοί γιατροί μπορούν να θεραπεύσουν 10.000 ασθενείς σε λίγες μόνο ημέρες.

Μάλιστα, οι άνθρωποι γιατροί θα χρειάζονταν τουλάχιστον δύο χρόνια για να θεραπεύσουν τον παραπάνω αριθμό ασθενών.

Επιπλέον, οι εξελιγμένοι εικονικοί γιατροί αρίστευσαν με 93% στις εξετάσεις ιατρικής άδειας των ΗΠΑ, για σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες.

Το Agent Hospital θα περιλαμβάνει αίθουσες εξετάσεων, οι οποίες ωστόσο χρειάζονται και ανθρώπους - επαγγελματίες της υγείας για να λειτουργήσουν.

Οι πληροφορίες για το νοσοκομείο

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Agent Hospital, Liu Yang, δήλωσε στους Global Times το νοσοκομείο θα παρέχει υψηλής ποιότητας και προσιτές οικονομικά υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για το κοινό.

Ο Liu πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο AI μπορεί να προσομοιώσει και να προβλέψει διάφορα ιατρικά σενάρια, όπως η εξάπλωση, η ανάπτυξη και ο έλεγχος μολυσματικών ασθενειών σε μια περιοχή.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι μετά από περίπου έξι μήνες έρευνας και ανάπτυξης, το νοσοκομείο στοχεύει να λειτουργήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA