Η Ανταρκτική ανακαλύφθηκε από τον Βρετανό εξερευνητή, Τζέιμς Κουκ το 1773. Είναι η τελευταία σε σειρά ήπειρος που εντοπίστηκε και εξερευνήθηκε από τον άνθρωπο.
Ο Κουκ δεν εξεπλάγη όταν βρήκε την Ανταρκτική αφού γνώριζε τη θεωρία του Αριστοτέλη ότι γύρω από το Νότιο Πόλο υπάρχει μία μεγάλη ήπειρος. Μάλιστα ο αρχαίος φιλόσοφος και επιστήμονας την είχε ονομάσει «Ανταρκτικός», όνομα που υιοθετήθηκε από τους σύγχρονους γεωγράφους.
Ο Αριστοτέλης είναι ο πρώτος που αναφέρει ότι γύρω από το Νότιο Πόλο υπάρχει μία μεγάλη ήπειρος. Σε αυτή τη θεωρία κατέληξε μετά από τις πρώτες έρευνες και μελέτες που έκαναν σχετικά με τη γη άλλοι Έλληνες φιλόσοφοι και επιστήμονες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.