Μενού
ekloges oukrania
AP Photo/Zoya Shu
  • Α-
  • Α+

«H ηγεσία της Ουκρανίας συμφώνησε να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές», είπε σε συνέντευξή του ο Στιβ Γουίτκοφ, ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στη Μόσχα για τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως είπε στον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, θα στηθούν κάλπες, παρά το γεγονός ότι το Κίεβο δήλωσε ότι οι εκλογές δεν είναι ούτε υλικοτεχνικά δυνατές ούτε συνταγματικά νόμιμες σε καιρό πολέμου.

Επιπλέον, ο Γουίτκοφ μίλησε για «την εγκάρδια σχέση του Τραμπ με τον Πούτιν» και είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος προσευχήθηκε για τον Ρεπουμπλικανό, σε εκκλησία στη Μόσχα, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον περασμένο Ιούλιο.

Η συγκίνηση του Τραμπ

«Ο Τραμπ συγκινήθηκε σαφώς από αυτό», είπε ο Γουίτκοφ. «Αυτό λοιπόν είναι το είδος της σύνδεσης που καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μέσω, παρεμπιπτόντως, μιας απλής λέξης που ονομάζεται επικοινωνία», πρόσθεσε.

«Δεν θεωρώ τον Πούτιν κακό τύπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γουίτκοφ στην συνέντευξή του.

Τι θέλουν οι ΗΠΑ

«Θέλουμε όλοι, από κάποια άποψη, να είναι ικανοποιημένοι», πρόσθεσε, αναφορικά με το στόχο των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στην ανατολική Ευρώπη.

«Θέλω οι Ευρωπαίοι, οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι να αισθανθούν ότι βγήκαμε από αυτό το πράγμα με μια συμφωνία με την οποία όλοι μπορούν να ζήσουν», εξήγησε ο στενός συνεργάτης του Τραμπ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA