Μενού
Μαγνητικός τομογράφος
Μαγνητικός τομογράφος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία νοσοκόμα λίγο έλειψε να σκοτωθεί καθώς παγιδεύτηκε ανάμεσα στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου και ενός φορείου, όταν η μαγνητική έλξη του οργάνου τράβηξε το μεταλλικό κρεβάτι προς τα πάνω της.

Η Άινα Σερβάντες, νοσοκόμα στο νοσοκομείο Kaiser Permanente στην Καλιφόρνια, υπέστη σοβαρά τραύματα κατά τη διάρκεια εξέτασης ρουτίνας, λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το ατύχημα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η νοσηλεύτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του τομογράφου, δίπλα στον ασθενή λίγο πριν συμβεί το περιστατικό που παραλίγο της κόστισε τη ζωή.

«Με έσπρωχνε το κρεβάτι. Βασικά, έτρεχα προς τα πίσω. Αν δεν έτρεχα, το κρεβάτι θα με είχε λιώσει», ανακάλεσε η Σερβάντες κατά τις δηλώσεις της στις αρχές. Η άτυχη νοσηλεύτηκε με «συντριπτικά τραύματα», καθώς και διατρήσεις από μεταλλικές βίδες που αποκολλήθηκαν από το φορείο.

Για το περιστατικό δε διατάχθηκε έρευνα επί πολλούς μήνες, ενώ το πόρισμα κατά του νοσοκομείου έκανε λόγω για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας.

Το ίδρυμα έχει κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο 18.000 δολαρίων για το εργατικό ατύχημα, με την έρευνα να αποκαλύπτει πολλαπλές παραβιάσεις πρωτοκόλλου σχετικά με τη χρήση του μηχανήματος. Σύμφωνα με αυτή, δεν υπήρχε προσωπικό ασφαλείας εντός του χώρου κατά την εξέταση, ενώ ο συναγερμός του δωματίου δεν ενεργοποιήθηκε όταν τα πράγματα πήγαν στραβά.

Επιπλέον, η πόρτα του θαλάμου είχε ξεχαστεί ανοιχτή, δεν διεξήχθη κανένας έλεγχος προ εισόδου στον ασθενή, ενώ το προσωπικό δεν είχε επαρκή εκπαίδευση σε μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις αρχές: «Η αμέλεια σχετικά με την ασφάλεια....δημιούργησε μία κουλτούρα επικίνδυνων πρακτικών», σχολίασαν οι ερευνητές.

«Ήταν ένα σπάνιο συμβάν, αλλά δε θα ηρεμήσουμε μέχρι να καταλάβουμε πως προκλήθηκε το ατύχημα και να εφαρμόσουμε μέτρα που θα το αποτρέψουν στο μέλλον», δήλωσε η αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Kaiser Permanente, Σίλα Γκίμπσον.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA