Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια γυναίκα που δούλευε σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία έχασε τη δουλειά της μετά από μια ιδιαίτερη περίπτωση ελέγχου στο πληκτρολόγιο της από την διεύθυνση της εταιρείας. 

Φαίνεται πως η ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποίησε μια τεχνολογία που αναλύει της κινήσεις στο πληκτρολόγιο των εργαζομένων και έτσι κατά την διάρκεια του ελέγχου φαίνεται πως δεν έκανε σωστά την δουλειά της με αποτέλεσμα να την απολύσουν. Η Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας (FWC) απέρριψε το αίτημα της για την «άδικη» αίτηση απόλυσης που υπέβαλε η πρώην σύμβουλος της Insurance Australia Group (IAG) Suzie Cheikho), αφού διαπίστωσαν ότι απολύθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. 

Σύμφωνα με τη NewYorkPost η γυναίκα εργαζόταν στην εταιρεία ως υπεύθυνη στη δημιουργία ασφαλιστικών εγγράφων, την τήρηση των ρυθμιστικών χρονοδιαγραμμάτων και την παρακολούθηση της «συμμόρφωσης εργασίας από το σπίτι», μεταξύ άλλων σημαντικών ρόλων. Κατά κάποιον ειρωνικό τρόπο η δική της απόδοση εργασίας από το σπίτι σήμανε το τέλος της 18χρονης καριέρας της στην εταιρεία.

Η απόλυση της και ο έλεγχος στο πληκτρολόγιο

Η εταιρεία ανακάλυψε πως η γυναίκα απουσίαζε από προθεσμίες, επαγγελματικά meeting και δεν ολοκλήρωνε σημαντικές εργασίες με αποτέλεσμα η εταιρεία να δεχτεί ένα πρόστιμο. Ένα μήνα αργότερα, η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο εργοδότης της είχε ένα «προμελετημένο σχέδιο» για να την απομακρύνει από την επιχείρηση και ότι στοχοποιήθηκε λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Όμως, 3 μήνες πριν την απόλυση της είχε λάβει μια προειδοποίηση με σκοπό να βελτιωθεί και να μην χάσει την δουλειά της. Υποβλήθηκε σε λεπτομερή ανασκόπηση της διαδικτυακής δραστηριότητας, η οποία ανέλυσε πόσες φορές πάτησε φυσικά το πληκτρολόγιό της σε 49 εργάσιμες ημέρες από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Η ανασκόπηση έδειξε ότι δεν δούλευε τις σωστές ώρες εργασίας της για 44 ημέρες, ξεκίνησε αργά για 47 ημέρες, τελείωσε νωρίς για 29 ημέρες και πραγματοποίησε μηδενική ώρα εργασίας για 4 ημέρες. Τις ημέρες που δούλεψε είχε πολύ χαμηλή δραστηριότητα πληκτρολόγησης και κατέγραψε μηδενικά χτυπήματα για 117 ώρες τον Οκτώβριο, 143 ώρες τον Νοέμβριο και 60 ώρες τον Δεκέμβριο.

Σε μια επίσημη συνάντηση σχετικά με την αναθεώρηση της, η γυναίκα είπε ότι «δεν πίστευε ούτε λεπτό» ότι τα δεδομένα ήταν αληθινά, αλλά δεν έδειξε στοιχεία που να δείχνουν ότι ήταν στο διαδίκτυο και εργαζόταν όταν η έκθεση έδειξε ότι δεν το είχε κάνει. 

Πάντως προσπάθησε να μην χάσει την δουλειά της στηριζόμενη σε θέματα ψυχικής υγείας και μάλιστα υποστήριξε πως δεν χρησιμοποιούσε πάντα μόνο τον υπολογιστή της για να εργαστεί λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά δεν κατάφερε να πείσει την επιτροπή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...