Μενού
Ελληνικό προξενείο στο Μανχάταν
Ελληνικό προξενείο στο Μανχάταν | Glomex - @ANT1
  • Α-
  • Α+

Απόπειρα εμπρησμού στο ελληνικό προξενείο, στο Μανχάταν των Ηνωμένων Πολιτειών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (17/12), με τις αστυνομικές Αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.

Όπως υπογραμμίζει ο ΑΝΤ1, άγνωστος περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό τα φυτά στην είσοδο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές. Οι Αρχές της πόλης προσπαθούν να εξακριβώσουν τα κίνητρα του δράστη στην εμπρηστική επίθεση στο Μανχάταν.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 04:30 το πρωί της Κυριακής, όταν ο άγνωστος πλησίασε και προσπάθησε να βάλει φωτιά. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο ίδιο κτίριο κατοικούν, πέρα από τις ελληνικές προξενικές αρχές, ακόμη δύο οικογένειες γεγονός που ενέπνευσε ανησυχία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για να περιορίσουν τη φωτιά, ενώ σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, το πρόσωπο του δράστη καταγράφηκε καθαρά από κύκλωμα ασφαλείας και πλέον αναζητείται από την Αστυνομία.

Αποσύρεται η ροζ ελληνική σημαία από το ελληνικό προξενείο στο Μανχάταν

Ο κ. Κωνσταντίνου ερωτήθηκε, παράλληλα, εάν τα κίνητρα της επίθεσης στο ελληνικό προξενείο στο Μανχάταν, σχετίζονται με τη ροζ ελληνική σημαία που φιλοξενείται στον χώρο στο πλαίσιο έκθεσης η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, η σημαία φιλοξενείται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο έκθεσης της Τζόρτζια Λάλε, που πραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας. Όπως αναφέρεται επεξηγηματικά, «το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες». 

Παρά τον συμβολικό της χαρακτήρα, ωστόσο, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, η ροζ ελληνική σημαία αποσύρεται άμεσα από την έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA