Απορρίφθηκαν σήμερα, μία εβδομάδα μετά την αρχική τους υποβολή, οι ενστάσεις των δικηγόρων του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σχετικά με την κράτησή του.
Η ένσταση για τον Εκρέμ Ιμάμογλου αφορούσε για την κράτησή του από τις 23 Μαρτίου σχετικά με τις κατηγορίες «τρομοκρατίας» και «διαφθοράς» κατά του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (IMM).
Σύμφωνα με το Haberturk οι δικηγόροι του Ιμάμογλου, Fikret İlkiz, Mehmet Pehilvan, Tora Beijing και Hasan Fehmi Demir είχαν υποβάλλει αίτηση ένστασης στο 10ο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Το έγγραφο της ένστασης ανέφερε: «Απαιτούμε την άρση της κράτησης του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αποφασίστηκε να συλληφθεί ως αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήχθη με νομικά απαγορευμένες μεθόδους από την αρχή μέχρι το τέλος, στην οποία αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένα γεγονότα και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μας αντέδρασαν συνειδητά, και να αφεθεί ελεύθερος. Να εξεταστεί ως ένσταση».
Έγινε ένσταση και για άρση της κράτησης των νεαρών που συνελήφθησαν μετά τις διαδηλώσεις.
- Ρωτήσαμε συγκοινωνιολόγο πώς γλυτώνουμε την κίνηση της επιστροφής - Η απάντηση δεν θα σας αρέσει
- «Η επίθεση που δέχτηκα στο Μετρό για ένα εισιτήριο μού γέννησε μια απορία»
- Σοφία Βεργκάρα: Γενέθλια με «300 τούρτες» - Οι πόζες της με κόκκινο μαγιό στην Ιταλία
- Οι «πικάντικες» ιστορίες με πρωταγωνιστή τον «κυβερνήτη των βουνών» λήσταρχο Νταβέλη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.