Μενού
Μαθητής στην Αργεντινή
Μαθητής στην Αργεντινή | Glomex - @Alpha
  • Α-
  • Α+

Παρόλο που είναι μόλις 11 χρονών, ο Bautista Sanchez Maldonado από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας της Ελληνικής Κοινότητας Ροσάριο, στην Αργεντινή, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ελληνικής γλώσσας.

Ο 11χρονος από την Αργεντινή δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Ετυμολογίας, Επιρροής και Συμβολής της Ελληνικής Γλώσσας στις γλώσσες του κόσμου, που οργάνωσε η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής.

Ο πατέρας του Bautista από την Αργεντινή μίλησε στον Alpha, όπου σημείωσε: «Όλη η οικογένεια είναι πάρα πολύ υπερήφανη. Κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα για να μην χάσουμε αυτό που έχουμε στο αίμα μας. Είναι η αγάπη μας για την Ελλάδα».

Ο 11χρονος και η οικογένειά του στην Αργεντινή έχουν μακρινή καταγωγή από τη Λέσβο, ενώ μαθαίνει την ελληνική γλώσσα τον τελευαίο χρόνο για να τιμήσει τη μνήμη του προπάππου του που ήταν Έλληνας.

Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς του και των γονιών του παρουσίασε, μάλιστα, ένα κείμενο όπου εντόπιζε τις λέξεις με ελληνική ρίζα στα ισπανικά. «Εγώ τους βοήθησα, αλλά το παιδί έκανε τα πάντα» δήλωσε με τη σειρά της η κα. Μιχαλούτσου, καθηγήτρια ελληνικής κοινότητας στο Ροζάριο.

«Το παιδί είναι πανέξυπνο» συνέχισε η καθηγήτριά του, ενώ ο Μπαουτίστα ξεχώρισε ανάμεσε σε 100 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση ‘Νόστος’ της Αργεντινής. Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με διαδρομή 15 ετών, δημιούργημα της ιατρού Χριστίνας Τσαρδίκου, η οποία έχει αναπτύξει σημαντική δράση για τη διάδοση των ελληνικών Γραμμάτων και του Ελληνικού πολιτισμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA