Μενού
paidi-spiti
Παιδί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα οκτάχρονο αγόρι από τη Βρετανία συγκίνησε το internet όταν, μιλώντας στο BBC, είπε πως φοβάται ότι δεν θα τον επισκεφθεί ο Άϊ-Βασίλης, αφού πρόσφατα έμεινε άστεγος μαζί με την οικογένειά του.

«Πώς θα με βρει ο Άγιος Βασίλης αν δεν έχω σπίτι;», ήταν τα λόγια του 8χρονου Marcel, αφού αυτός και η μητέρα του αναγκάστηκαν σε έξωση από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματός τους και τοποθετήθηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να το λέει αυτό»

Το Συμβούλιο του Κάρντιφ τοποθέτησε σε ξενοδοχείο τη μητέρα και το αγόρι ως προσωρινή λύση, όταν ο ιδιοκτήτης του ενοικιαζόμενου τους πέταξε στον δρόμο για να πουλήσει το ακίνητο.

Η μητέρα, Sarah, μίλησε για την ερώτηση που της έκανε ο Marcel για τον Άγιο Βασίλη. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να το λέει αυτό. Δεν πρέπει να ανησυχεί για το αν θα πάρει δώρα ή όχι». Οι δυο τους αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου, που υποτιθέμενα θα τους αναθέσει μόνιμη κατοικία σε κοινωνική δομή.

Η τοπική αρχή δήλωσε πως παρά τη μαζική διάθεση προσωρινών καταλυμάτων για 1.700 νοικοκυριά, έχει έρθει αντιμέτωπη με μία «πρωτοφανή ζήτηση» λόγω της καλπάζουσας φτώχειας, μετατοπίζοντας 202 οικογένειες σε ξενοδοχεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA