Μενού
Σκηνές άστεγων στις ΗΠΑ
Σκηνές άστεγων στις ΗΠΑ | AP / Patrick Semansky
  • Α-
  • Α+

Οργή έχουν προκαλέσει οι απάνθρωπες πράξεις μίας αστυνομικού από τη Βρετανία, η οποία καταγράφηκε να σέρνει έναν άστεγο για να τον απομακρύνει από το σημείο όπου κοιμόταν, κλωτσώντας τον στο στομάχι ενώ ο άνδρας κείτονταν στο έδαφος, χωρίς να προβάλλει αντίσταση.

Την εν λόγω αστυνομικό συνέλαβαν οι κάμερες του BBC, στις οποίες φαίνεται μία αξιωματικός τμήματος της περιφέρειας του Μάντσεστερ να τραβάει τον υπνόσακο ενός άστεγου άνδρα προς την απέναντι πλευρά του δρόμου, με τον ίδιο ακόμα μέσα. Στη συνέχεια, αρπάζει τον άνδρα από τα χέρια σε μια προσπάθεια να τον σηκώσει από το έδαφος προτού αρχίσει να τον χτυπά επίτηδες στο στήθος και το στομάχι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, έξω από το δημαρχείο του Μάντσεστερ. Ο 31χρονος άστεγος, πρόσφυγας από το Σουδάν, τραυματίστηκε μετά το φρικιαστικό περιστατικό και αργότερα φέρεται να υπέφερε από πυρετό και να εμφανίζει αίμα στα ούρα του.

@bbcnews

Footage of a police officer dragging a rough sleeper along the ground was "unacceptable" and must not be repeated, police have said. #Homeless #homelessness #HomelessPeople #RoughSleeping #Manchester #GreaterManchester #Police #GreaterManchesterPolice #BBCNews

♬ original sound - BBC News - BBC News

Η απάντηση των αρχών

Η αστυνομία του ευρύτερου Μάντσεστερ δήλωσε πως οι πράξεις της αξιωματικού παρέβαιναν την προδιαγεγραμμένη διαδικασία και πως το περιστατικό έχει «αντιμετωπιστεί», με τη φιλανθρωπική οργάνωση Crisis να το περιγράφει ως «αποκρουστικό και απάνθρωπο». 

Μιλώντας στο μέσο, ο 31χρονος είπε ότι είχε άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο και ζει εδώ τα τελευταία τρία χρόνια. Εξήγησε ότι κοιμόταν στο πεζοδρόμιο δίπλα στο Δημαρχείο του Μάντσεστερ με μια ομάδα άλλων άστεγων προσφύγων και συνήθως τους ξυπνούσαν κάθε πρωί οι εργαζόμενοι του κτηρίου. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν αστυνομικός. 

«Της είπαμε ότι δεν είχαμε πού να πάμε και ότι έκανε πολύ κρύο. Της έλεγα ότι πρέπει να κοιμηθώ. Αλλά χτύπησε το στομάχι μου με το πόδι της. Μου προκάλεσε προβλήματα, είχα πυρετό και τις επόμενες ώρες είχα αίμα στα ούρα», είπε ο άνδρας.

Ο Matt Downie, διευθύνων σύμβουλος της Crisis, δήλωσε: «Είναι φρικτό να βλέπεις μια τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Εάν η αστυνομία συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, πώς περιμένουμε από το κοινό να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους άστεγους;».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA