Μενού
araxni
Η δηλητηριώδης αράχνη | New York Post
  • Α-
  • Α+

Ένας υπάλληλος σούπερ μάρκετ στην πόλη Κρεμς της Αυστρίας ισχυρίστηκε ότι εντόπισε μια γιγάντια αράχνη μέσα σε κιβώτιο με μπανάνες. Μετά την αναφορά το κατάστημα έκλεισε για αρκετές ημέρες προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα για να εντοπιστεί το έντομο, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine που επικαλείται την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε του καταστήματος ότι η αράχνη ήταν περίπου δέκα εκατοστά και είχε μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Την εντόπισε σε κιβώτιο πριν την έναρξη των εργασιών την Τρίτη 8 Αυγούστου. Στη συνέχεια το προσωπικό πέταξε όλες τις μπανάνες, τα υπόλοιπα φρέσκα τρόφιμα διαχωρίστηκαν και το κατάστημα καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε.

Σύμφωνα με την περιγραφή η αράχνη ταιριάζει με ένα είδος που το δηλητήριο της προκαλεί στους άντρες εκτός από πόνο, επώδυνη στύση που διαρκεί για ώρες και αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα. Επιπλέον ο πόνος από το τσίμπημα εξαπλώνεται σε όλο το σώμα και προκαλεί και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το συγκεκριμένο είδος έχει εντοπιστεί ξανά στην Ευρώπη μέσα σε κιβώτια με μπανάνες. Οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ περίμεναν ότι θα καταφέρουν να την αιχμαλωτίσουν μέσα σε λίγες ώρες, όμως δεν την έχουν εντοπίσει ακόμη. Σκοπεύουν δε να ανοίξουν πάλι το κατάστημα την επόμενη εβδομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.