Μενού
Συρία
Συρία | EPA/STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος ταξιδιώτης για το 2024.

Το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Λιβύη και η Σομαλία κατονομάστηκαν ως τα πιο επικίνδυνα έθνη στον χάρτη για το 2024, που συνέταξε η συμβουλευτική εταιρεία ιατρικής και ασφάλειας International SOS.

Για τη δημιουργία του χάρτη επικινδυνότητας ελήφθησαν υπόψιν διάφοροι παράγοντες και αξιολογήθηκαν τόσο ιατρικοί κίνδυνοι όσο και κίνδυνοι ασφαλείας, αντικατοπτρίζοντας και τον αντίκτυπο γεγονότων όπως οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία και ο πόλεμος στη Γάζα. 

Για πρώτη φορά φέτος, ο χάρτης περιλαμβάνει αξιολογήσεις με βάση τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, αφού η International SOS είδε μια αυξητική τάση στον αριθμό των συναφών με το κλίμα προειδοποιήσεων προς τους πελάτες της.

Η Δρ. Irene Lai, παγκόσμια ιατρική διευθύντρια της International SOS προειδοποίησε πως ακραίες κακοκαιρίες μπορεί να καταστούν συνηθισμένα φαινόμενα κάποια στιγμή.

Οι πιο επικίνδυνες χώρες για το 2024 

Οι χώρες βαθμολογήθηκαν για κάθε κατηγορία - ιατρική, ασφάλεια και κλιματική αλλαγή - σε μια πεντάβαθμη κλίμακα κινδύνου. Για την ιατρική και την κλιματική αλλαγή κυμαίνεται από «χαμηλός» έως «πολύ υψηλός» και για την ασφάλεια από «ασήμαντος» έως «ακραίος». 

Στον τομέα της ασφάλειας, σε Ουκρανία, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Υεμένη, Νότιο Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Σομαλία ο κίνδυνος χαρακτηρίστηκε «ακραίος».  Αυξημένα ήταν τα επίπεδα που καταγράφηκαν και σε μέρη του Λιβάνου, της παλαιστινιακής επικράτειας, της Ρωσίας, όπως και σε Εκουαδόρ και Κολομβία. 

Στον τομέα των ιατρικών κινδύνων, πολύ υψηλό είναι το επίπεδο σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Βόρεια Κορέα, Αϊτή, Λιβύη, Νίγηρα, Μπουρκίνα Φάσο, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Σουδάν, Νότιο Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ερυθραία, Μπουρούντι, Σομαλία και παλαιστινιακά εδάφη. 

Τέλος, και όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, υψηλού κινδύνου κρίθηκαν οι εξής περιοχές: Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Τσαντ, Νίγηρας, Μάλι, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Νότιο Σουδάν, Αιθιοπία, Σομαλία, Δημοκρατία του Κονγκό και Μοζαμβίκη. 

Στην Ευρώπη οι ασφαλέστερες χώρες

Οι πιο ασφαλείς χώρες, από την άλλη, είναι όλες στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, πρόκειται για

  • Ισλανδία
  • Λουξεμβούργο
  • Νορβηγία
  • Ελβετία
  • Δανία
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA