Μενού
Η νέα τοιχογραφία του Banksy
Η νέα τοιχογραφία του Banksy | Instagram/banksy
  • Α-
  • Α+

Η τελευταία τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης του δρόμου Banksy σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο Λονδίνο, υπέστη βανδαλισμό. 

Το έργο τέχνης «εμφανίστηκε» το Σαββατοκύριακο στο Finsbury Park και επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον μυστηριώδη street artist. 

Αλλά το πρωί της Τετάρτης, κάτοικος της περιοχής είδε ότι κάποιος έχει ρίξει λευκή μπογιά πάνω στην πράσινη του καλλιτέχνη. 

Ο Banksy είχε χρησιμοποιήσει πράσινη μπογιά στον πελώριο τοίχο ενός κτιρίου για να «ντύσει» με φύλλωμα ένα πραγματικό δέντρο, που είχε κλαδευτεί και στέκεται λίγα μέτρα μπροστά από την εικαστική παρέμβαση.

Τη Δευτέρα, ο Banksy επιβεβαίωσε ότι η τοιχογραφία είναι δική του, επιβεβαιώνοντας και τις σχετικές φήμες. 

Ήταν πολύς ο κόσμος που βρέθηκε στο σημείο για να δει το έργο, αλλά πλέον έχει αλλοιωθεί η εικόνα του. 

«Είναι πραγματικά κρίμα. Συνέβη μέσα σε μια νύχτα» επεσήμανε ο κάτοικος. 

Όπως συμβαίνει με πολλά από τα έργα του Banksy, και το τελευταίο προκάλεσε έντονη συζήτηση. Μεταξύ άλλων  ορισμένοι ακτιβιστές είχαν καταγγείλει πως το δέντρο κλαδεύτηκε πάρα πολύ. 

Η τοπική δημοτική αρχή, που δεσμεύτηκε ότι δεν θα πειράξει το έργο, εξήγησε πως το δέντρο είναι ηλικίας 40-50 ετών και αρκετά άρρωστο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA