Μενού
akoutis
Κάρλος Ακούτις | @miracolieucaristici.org
  • Α-
  • Α+

Ο 15χρονος Κάρλος Ακούτις που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία το 2006, αναμένεται να ανακηρυχτεί από το Βατικανό ο πρώτος millenial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας. 

Ο Ακούτις ήταν ένα παιδί-θαύμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών που έπαιξε ρόλο στη διάδοση της διδασκαλίας της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Πάπας Φραγκίσκος πιστοποίησε την απόδοση στον έφηβο ενός δεύτερου μεταθανάτιου θαύματος, προκρίνοντάς τον έτσι για αγιοποίηση. 

Από τους συνολικά 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο τελευταίος είχε γεννηθεί το 1926.

Ποιος ήταν ο Κάρλος Ακούτις 

Ο Κάρλος γεννήθηκε το 1991 στο Λονδίνο προτού μετακομίσει με τους γονείς του, Αντρέα και Αντόνια, στο Μιλάνο. Η μητέρα του Ακούτις είχε δηλώσει στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι ο γιος της από την ηλικία των τριών ετών ζητούσε να επισκέπτεται ναούς που συναντούσαν σε δρόμους του Μιλάνου, χάριζε σε φτωχούς το χαρτζιλίκι του, στήριζε συμμαθητές του οι γονείς των οποίων χώριζαν, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία που δέχονταν bullying και μοίραζε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους. 

Στον Κάρλος αποδίδεται η συμβολή στη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων καθολικών οργανισμών και είχε χαρακτηριστεί «προστάτης του διαδικτύου». Πριν τον θάνατό του, ο 15χρονος δημιούργησε τη σελίδα miracolieucaristici.org. 

Η αγιοποίηση του «influencer του Θεού»

Η πορεία προς την αγιοποίηση του Ακούτις ανακοινώθηκε το 2020, όταν το Βατικανό έκρινε ότι ο 15χρονος «μεσολάβησε από τον Παράδεισο» για τη θεραπεία αγοριού από τη Βραζιλία το οποίο έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Το δεύτερο «θαύμα» που αποδίδεται στον Ακούτις (δύο προϋποθέτει το Βατικανό προκειμένου να δώσει σε κάποιον το χρίσμα του αγίου) το πιστοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας επαλήθευσης θαυμάτων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία ερεύνησε την ακρίβεια ισχυρισμών ότι μια γυναίκα ηλικίας 21 ετών από την Κόστα Ρίκα ανέρρωσε με την παρέμβαση του εφήβου από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία προ διετίας.

Η μητέρα του δήλωσε στους Times πως άνθρωποι από όλο τον κόσμο την προσέγγισαν μετά τον θάνατο του Κάρλος υποστηρίζοντας πως προσευχήθηκαν σε αυτόν και ξεπέρασαν ιατρικές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο.

«Ο Κάρλος ήταν η φωτεινή απάντηση στην σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως τον έχουν αποκαλέσει και «influencer του Θεού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA