Μενού
Το κουνούπι «τίγρης»
Το κουνούπι «τίγρης» | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η κλιματική αλλαγή και οι αυξανόμενες θερμοκρασίες έχουν οδηγήσει στην εξάπλωση του κουνουπιού «τίγρη» σε τουλάχιστον 25 περιοχές του Βελγίου, ενώ για πρώτη φορά εντοπίστηκε στις Βρυξέλλες και τη Βαλλονία.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, το κουνούπι τίγρης φτάνει στη Γηραιά Ήπειρο βρίσκοντας καταφύγιο στις αποσκευές παραθεριστών που επιστρέφουν από τις διακοπές τους και στα κοντέινερ διεθνών μεταφορικών.

Τα μέτρα για την εξάπλωση

«Είναι σημαντικό να καθυστερήσει η εγκατάσταση και η εξάπλωση του κουνουπιού τίγρης όσο το δυνατόν περισσότερο», υποστηρίζει εντομολόγος του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής (ITM), στην Αμβέρσα. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν καθαρίζοντας τις γλάστρες και τις υδρορροές το χειμώνα για να αφαιρούνται τα αυγά του εντόμου από τα φυτά.

«Από τον Μάιο και μετά, στην αρχή της εποχής των κουνουπιών, είναι επίσης σημαντικό να αφαιρείται τακτικά το λιμνάζον νερό από τις βεράντες και τους κήπους», πρόσθεσε η ειδικός.

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA