Μενού
Φορτηγό πλοίο
Φορτηγό πλοίο | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει τη διαδρομή του προς τον τελικό προορισμό του, την Αμβέρσα, το πλοίο «MSC Bha-vya V» με σημαία Λιβερίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές, καθώς η ειδοποίηση για εκρηκτικό μηχανισμό δεν ήταν αξιόπιστη.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «MSC Bha-vya», το οποίο ακινητοποιήθηκε στη Βόρεια Θάλασσα από τη Δευτέρα λόγω απειλής για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, μπόρεσε να συνεχίσει τη διαδρομή του, ανακοίνωσε σήμερα (26/12) το μεσημέρι, η ομοσπονδιακή υπηρεσία του Βελγίου για τις μεταφορές και την κινητικότητα.

Βέλγιο: Η εξήγηση

«Μετά από εξέταση του φορτίου του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την ανάλυση του Συντονιστικού Οργάνου για Ανάλυση Απειλών (OCAM), ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας (ANSM) αποφάσισε ότι «η ειδοποίηση δεν ήταν αξιόπιστη και δεν υπήρχαν επαρκείς λόγοι για την απαγόρευση το πλοίο από την πρόσβαση στο λιμάνι», πρόσθεσε το ομοσπονδιακή υπηρεσία κινητικότητας και μεταφορών.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA