Μενού
hamas
Ένοπλοι μαχητές της Χαμάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Διπλωματικό μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/12), μετά από ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Έλι Κοέν, στο Twitter.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS δεν θα υπάρχει στη Γάζα την επόμενη μέρα. Το Ισραήλ θα απελευθερώσει τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής», έγραψε ο Κόεν στην ανάρτησή του.

«Εσείς, τουρκική προεδρία, είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στη χώρα σας τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από τη Γάζα» , πρόσθεσε στη συνέχεια ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Η απάντηση από την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε ότι η χρήση «ωμής βίας εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια δύναμη κατοχής δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα».

Για την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Οντζού Κετσελί είπε: «Όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές ελευθερίες τους, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσει, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πραγματοποίηση των συλλογικών τους στόχων και ατομικά δικαιώματα».

«Στον πυρήνα του τρέχοντος προβλήματος βρίσκεται η ισραηλινή κατοχή, καθώς και η επεκτατική του νοοτροπία και οι κατασταλτικές ενέργειες που αγνοούν εντελώς τον νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παγκόσμιες αρχές», πρόσθεσε ο Οντζού Κετσελί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA