Μενού
gerapetritis
Γιώργος Γεραπετρίτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν.

Σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, γίνεται γνωστό πως ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συναντήθηκε με τον Έλι Κοέν στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως ακυρώθηκε το ταξίδι του κ. Γεραπετρίτη στην Ιερουσαλήμ, χωρίς ωστόσο να εξηγηθούν οι λόγοι της απόφασης.

Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε το πρωί στη Δυτική Όχθη και τη Ραμάλα, όπου είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σκοπός της επίσκεψης του Γιώργου Γεραπετρίτη και των επαφών του με την Παλαιστινιακή ηγεσία είναι η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή.

Επιπλέον, ο ΥΠΕΞ στοχεύει στη διερεύνηση των τρόπων συμβολής της Ελλάδας στην επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης. «Μίας παύσης που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για βιώσιμους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA