Μενού
Βενετία
Γονδολιέρης στη Βενετία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Βενετία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη (4/4) την εφαρμογή δοκιμαστικού εισιτηρίου, που θα κοστίζει 5 ευρώ, για να μπορέσει κάποιος να μπει στην πόλη.

Η Βενετία επιβάλλει δοκιμαστικό εισιτήριο εισόδου, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστούν οι τουριστικές ροές, οι οποίες συρρέουν κάθε χρόνο στην λιμνοθαλάσσια πόλη της Ιταλίας.

Όπως έγινε γνωστό, το όλο εγχείρημα θα διαρκέσει έναν μήνα, όταν ο αριθμός των επισκεπτών στην πόλη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλός λόγω του εορτασμού του αντίστοιχου Καρναβαλιού.

Βενετία: Ποιοι θα εξαιρούνται του μέτρου

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να κλείνουν εισιτήρια ηλεκτρονικά εκ των προτέρων, ενώ θα εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικο, οι φοιτητές, τα παιδιά κάτω των 14 ετών, τα άτομα που διανυκτερεύουν στην πόλη και οι επισκέπτες αθλητικών εκδηλώσεων.

«Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τα μεγάλα και ιστορικά κέντρα του κόσμου» δήλωσε ο δήμαρχος Luigi Brugnaro σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της πρωτοβουλίας.

Συμπλήρωσε πως «η πόλη δεν θα κλείσει» και αρνήθηκε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Brugnaro δήλωσε επίσης ότι η Βενετία δεν θα θέσει ανώτατο όριο στις εισόδους, αλλά θα αναγκάσει μόνο τους ανθρώπους να πληρώσουν για να δουν το ιστορικό κέντρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA