Μενού
video-epeisodia-verolino
Επεισόδια μεταξύ οπαδών στο Βερολίνο | dasistberlinbitch / Instagram
  • Α-
  • Α+

Βίντεο που φέρεται να καταγράφει τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Βερολίνο μεταξύ Ελλήνων οπαδών έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στο ντοκουμέντο διακρίνονται δεκάδες άτομα να μπαίνουν στον σταθμό του προαστιακού όπου σημειώθηκε η συμπλοκή, ενώ σε μερικά καρέ διακρίνονται να κρατούν ρόπαλα, όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.

Έπειρα διακρίνονται να τρέχουν μέσα στις γραμμές του τρένου, ενώ σε άλλο καρέ καταγράφονται πολλά περιπολικά της αστυνομίας να βρίσκονται στο χώρο έξω από τον σταθμό.

89 προσαγωγές στο Βερολίνο

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε 89 προσαγωγές το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη, δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές σχετικά με τα επεισόδια, τις προσαγωγές και την κατάσταση των τραυματιών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που επικαλείται η εφημερίδα BILD, «στα επεισόδια συμμετείχαν οπαδοί των ομάδων από την Αθήνα και τον Πειραιά». Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν ακινητοποίησαν περίπου 70 άτομα, αλλά οι περισσότεροι έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στον σταθμό του προαστιακού, στο Πρεντσλάουερ Μπεργκ του ανατολικού Βερολίνου, μια περιοχή σχετικά κοντά στην Uber Arena που διεξάγεται το Final Four.

Συνολικά, τραυματίστηκαν 12 άτομα, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Γερμανίας, ενώ οι προσαγωγές δεν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις έως τώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της πυροσβεστικής περιέθαλψαν 123 άτομα.

Οι οπαδοί φέρονται να ανήκουν στις ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που μετέβησαν στο Βερολίνο για το Final Four.

Λίγο αργότερα σημειώθηκαν μικρότερης έκτασης επεισόδια μεταξύ 50 περίπου οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και στο προάστιο του Βερολίνου Σπάνταου, με τον τραυματισμό ενός ατόμου που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA