Στο φόρουμ του Βαλντάι στο θέρετρο του Σότσι μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην πρώτη του ομιλία μετά την επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου, Ντόναλντ Τραμπ, στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστρεψε τα «βέλη» του στη Δύση, κάνοντας λόγο πως η Δύση «προκάλεσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία, πράγμα που ανάγκασε τη Ρωσία να διεξάγει τη στρατιωτική επιχείρηση».
«Η Δύση προκάλεσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία και ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει ένα στρατιωτικό αμυντικό σύστημα με αυτή την έννοια» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας στην ίδια ομιλία του στο Σότσι.
«Η Δύση ήθελε να διαλύσει τόσο τη Ρωσία όσο και την Ευρώπη, ειδικά τη Ρωσία και τη Γαλλία και έτσι οδήγησαν σε πραξικόπημα την Ουκρανία και με στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά, στο Ντονμπάς συγκεκριμένα, πέτυχαν αυτό που ήθελαν» πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι αιχμές για το ΝΑΤΟ
Το φετινό θέμα του φόρουμ είναι «Διαρκής ειρήνη – σε ποια βάση; Γενική ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη στον 21ο αιώνα» και πραγματοποιείται από 4 έως 7 Νοεμβρίου.
Η κοινωνία ζει τώρα σε μια εποχή βασικών, επαναστατικών αλλαγών, συμμετέχοντας άμεσα στις πιο περίπλοκες διαδικασίες του σύγχρονου κόσμου, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Εσείς και εγώ τυχαίνει να ζούμε σε μια εποχή βασικών, ουσιαστικά επαναστατικών αλλαγών, όχι μόνο για να κατανοήσουμε, αλλά και για να είμαστε άμεσοι συμμετέχοντες στις πιο περίπλοκες διαδικασίες του πρώτου τετάρτου του 21ου αιώνα» είπε, μιλώντας στο φόρουμ του Βαλντάι.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ως «κατάφωρο αναχρονισμό» που χρειάζονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να κυριαρχούν στη ζώνη επιρροής του και συνέχισε λέγοντας ότι η συμμαχία υπόκειται «στην επιταγή του μεγάλου αδελφού», εννοώντας τις ΗΠΑ.
Στον αντίποδα του NATO ανέφερε πως βρίσκεται η ομάδα χωρών BRICS, η οποία πραγματοποίησε μια σύνοδο κορυφής στη Ρωσία τον περασμένο μήνα και την οποία ο Πούτιν ανέφερε ως παράδειγμα εποικοδομητικής συνεργασίας.
- Απείλησαν την Αγγελική Νικολούλη ενώ ήταν στον αέρα το Φως στο Τούνελ: «Να μην ανακατευτώ εγώ, άντε γεια»
- Στο Ψυχικό υπήρχε όντως φάρος: Το θανατηφόρο τροχαίο του εφοπλιστή που τον γκρέμισε
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
- QUIZ παλιός ελληνικός κινηματογράφος: Δεσποινίς Διευθυντής
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.