Μενού
ANAMNHSEIS
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος ενός κοντινού μα ανθρώπου είναι μία από τις βεβαιότητες της ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε τελικά κάποιον τρόπο για να διαχειριστούμε την απώλεια, συνήθως στις μνήμες μας από τα πρόσωπα που έχουν «φύγει».

Κάποιοι όμως χρήστες του Twitter μοιράστηκαν έναν ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο μπορούν και βλέπουν ξανά του αγαπημένους τους, το Google Street View, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail.

Βρίσκουν τους γονείς τους μέσω Google

Όπως παρουσιάζει το μέσο, πολλοί Βρετανοί ανακάλυψαν τελευταία πως κάποιες φωτογραφίες του Google Street View, που δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και χρόνια, έχουν απαθανατίσει τους νεκρούς γονείς τους αλλά και άλλους κοντινούς τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους.

Η συγκίνηση έχει κατακλύσει πολλούς, καθώς ανακαλύπτουν στιγμές της ζωής των συγγενών τους που ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν, καθώς τους βλέπουν σε στιγμιότυπα να φροντίζουν τον κήπο τους και να έχουν βγει για περίπατο, λες και ζουν ακόμα στο σπίτι τους.

Κάποιοι μοιράζονται πως αυτή η μορφή «επαφής» τους προσφέρει τουλάχιστον μία παρηγοριά, αφού ξέρουν ότι η μνήμη των ανθρώπων τους θα μείνει ανεξίτηλη και στο διαδίκτυο.

Ένας χρήστης σχολίασε πως βρήκε τον παππού του «να περιμένει αιώνια» στη στάση του λεωφορείου τη στιγμή που τον φωτογράφησε η κάμερα της υπηρεσίας.

Άλλη μία χρήστης γράφει σε ανάρτηση: «Βλέπω το παλιό σπίτι της μαμάς μου στο Google Maps, το σπίτι όπου μεγάλωσα. Λέει "εικόνα του 2009". Βγαίνει φως από την κρεβατοκάμαρά της. Είναι λες και ζει ακόμα».

«Είναι τέλειο. Βρήκα τον πατέρα μου να ποτίζει τα φυτά του» προσθέτει ένας ακόμα με τις δικές του εικόνες.

«Και εγώ, να η μητέρα μου, να βγαίνει έξω για ένα τσιγάρο. Περίπου έναν χρόνο πριν», γράφει ένας τρίτος χρήστης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA