Μενού
Πακιστάν
Πακιστάν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Έκρηξη βόμβας σε επαρχία του Πακιστάν άφησε πίσω της 52 νεκρούς, ανάμεσά τους έναν αστυνομικό και πάνω από 50 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τοπικό κανάλι είναι η δεύτερη έκρηξη που βίωσαν οι κάτοικοι της περιφέρειας Μαστούνγκ αυτόν τον Σεπτέμβριο. Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι της τοπικής ώρας στην περιοχή Μπαλοχιστάν του Μαστούνγκ, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής Ιντ Μιλάντ-ουν-Ναμπί . Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν στην περιοχή λόγω επιθέσεων ακραίων ισλαμιστών και αυτονομιστών.

Ο Τζαβέντ Λέχρι, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας μίλησε για «επίθεση αυτοκτονίας», ενώ πρόσθεσε ότι κύριος στόχος του βομβιστή ήταν όχημα υψηλόβαθμου στελέχους του σώματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Σαφράζ Μπουγκντί καταδίκασε την αποτρόπαια επίθεση δηλώνοντας «Καταδικάζω έντονα τη στυγερή επίθεση στο Μαστούνγκ. Είναι μία φρικτή πράξη, το να επιτίθεται κανείς εν μέσω θρησκευτικής τελετής», ενώ πρόσθεσε πως οι αρμόδιοι φορείς θα εξαντλήσουν κάθε μέσο για να περιθάλψουν και να ενισχύσουν τα θύματα. «Επιμένουμε σε μία πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην τρομοκρατία»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA