Μενού
brazil_dolofonia
Η στιγμή της τριπλής, μαφιόζικης, δολοφονίας | @Extraisnot82985
  • Α-
  • Α+

Η Βραζιλιάνικη αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει εάν οι τρεις γιατροί που έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων σε μπαρ του Ρίο ντε Τζανέιρο «δολοφονήθηκαν κατά λάθος», καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ διακινητών ναρκωτικών και πολιτοφυλάκων. Ο αστυνομικός διευθυντής του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Ρενάτο Τόρες, εξέφρασε χθες Παρασκευή την πεποίθηση πως οι εκτελεστές ανήκαν σε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και ότι μπέρδεψαν έναν από τους τρεις γιατρούς με στέλεχος πολιτοφυλακής.

Πολιτοφυλακές, που αποτελούνται από πρώην – ή ακόμη και εν ενεργεία, επίορκους – αστυνομικούς, εκβιάζουν τους κατοίκους των συνοικιών που ελέγχουν στο Ρίο. Στο πλαίσιο του αδυσώπητου αγώνα τους για τον έλεγχο όλο και περισσότερων περιοχών, συγκρούονται με συμμορίες. Από τις πιο ισχυρές συμμορίες είναι οι Comando Vermelho (Κόκκινοι Κομάντο) που ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι τρεις γιατροί βρίσκονταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να συμμετάσχουν σε συνέδριο ορθοπαιδικής. Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη πήγαν σε ένα μπαρ στην αριστοκρατική συνοικία Μπάχα ντα Τιζούκα (δυτικά). Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τους γιατρούς, καθισμένους γύρω από ένα τραπέζι, να αιφνιδιάζονται από τρεις μαυροντυμένους άνδρες που βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο και αρχίζουν να τους πυροβολούν.

Λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκαν νεκροί τέσσερις άνδρες, συμπεριλαμβανομένων ενός εκ των βασικών υπόπτων για το μακελειό, υπογράμμισε ο αστυνομικός διευθυντής Ρενάτο Τόρες.

Οι αρχές εκτιμούν πως οι εκτελεστές πλήρωσαν με τη ζωή τους το «λάθος» που έκαναν να σκοτώσουν τους τρεις γιατρούς, κατ’ εντολή της ηγεσίας του καρτέλ. «Θεωρούμε ότι οι ίδιοι (οι διακινητές ναρκωτικών) εξοργίστηκαν με την πράξη ορισμένων μελών τους και τους καταδίκασαν (σε θάνατο)», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ρίο, ο Κλαούντιο Κάστρο. «Πρόκειται για μαφία, μια πολύ επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση», συμπλήρωσε.

Μετά τη δολοφονία των τριών γιατρών διατυπώθηκαν υποψίες για πολιτικά κίνητρα, καθώς ένα από τα θύματα ήταν αδελφός της βουλευτού Σαμία Μπομφίμ, μέλους του αριστερού κόμματος «Σοσιαλισμός και Ελευθερία» (PSOL).

Η μαύρη ακτιβίστρια και δημοτική σύμβουλος του Ρίο, Μαριέλε Φράνκο, η οποία δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2018, ήταν επίσης μέλος του ίδιου κόμματος. Πέντε χρόνια μετά, δεν έχουν εντοπιστεί οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της.

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA