Μενού
Titan
Titan | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Όλοι θυμόμαστε το δυστύχημα με το υποβρύχιο Titan από τον Ιούνιο. Τώρα τέσσερις μήνες μετά βρέθηκαν νέα συντρίμμια του στον βυθό του Ατλαντικού. 

Οι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής δήλωσαν την Τρίτη (10/10) πως πρόσθετα μέρη του κατεστραμμένου υποβρυχίου ανασύρθηκαν από τον πυθμένα της θάλασσας και έπειτα μεταφέρθηκαν σε λιμάνι των ΗΠΑ, με τους ειδικούς ιατρούς να αναμένεται να αναλύσουν τα ανθρώπινα λείψανα. 

Το υποβρύχιο Titan με τους πέντε επιβάτες εξαφανίστηκε στις 18 Ιουνίου και παρόλο που είχε θεωρηθεί ως «πειραματικό» από την OceanGate πήγαινε σε βάθη 3.800 μέτρων στον Τιτανικό που βρίσκεται στον βυθό του Βόρειο Ατλαντικού Ωκεανού.

Οι πέντε επιβάτες ήταν, ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, ο 48χρονος Βρετανο-Πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood και ο 19χρονος γιός του, ο 58χρονος Βρετανός επιχειρηματίας Hamish Harding και ο 77χρονος Paul-Henry Nargeolet που ήταν πρώην δύτης του γαλλικού ναυτικού. 

Πέθαναν όλοι όταν το Titan εξερράγη

Όλοι τους έχασαν την ζωή τους όταν το υποβρύχιο εξερράγη λόγω της έντονης πίεσης νερού. Ο Rush είχε αγνοήσει τα δικαστικά έγγραφα των ΗΠΑ που περιείχαν προειδοποιήσεις για το υποβρύχιο. 

Παρόλο που οι ίνες άνθρακα είναι ισχυρές, δεν είναι αρκετά δοκιμασμένες ώστε να μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια σε τέτοιου είδους καταδύσεις.

Σύμφωνα με το BBC, μια διεθνής έρευνα για την καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα και θα παρουσιαστεί σε δημόσια ακρόαση μελλοντικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA