Στην εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, οι εγκληματίες διαπομπεύονταν για τις πράξεις τους με ακραίους τρόπους: ένας εξ' αυτών, το πασάλειμμα στα πρόσωπα τους με στάχτες και κόπρανα, από τα χέρια του εκάστοτε δικαστή. Κάπως έτσι, η κίνηση με τα πέντε ανοικτά δάκτυλα, η «μούντζα», ή το «φάσκελο» σύμφωνα με την αργκό περασμένων δεκαετιών, έφτασε ως τις μέρες μας να είναι μια χειρονομία που σημαίνει πως δεν έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση το συνομιλητή μας ή κι έναν τυχαίο περαστικό, που - ενδεχομένως - μόλις έκανε μια επικίνδυνη προσπέραση με το αυτοκίνητο του ή κάτι εξίσου επικίνδυνο.
Η κίνηση με την ανοικτή παλάμη όμως, για τον μέσο Αμερικάνο σημαίνει κάτι διαφορετικό. Το ταξιδιωτικό site islands.com ανέλαβε να εξηγήσει στους επίδοξους Αμερικάνους επισκέπτες στη χώρα μας πως αυτό που έχουν συνηθίσει ως κίνηση που υπονοεί «ως εδώ» ή και μια απλή «καλημέρα», στην Ελλάδα δεν σημαίνει το ίδιο

Είναι μια σωστή κίνηση, θα θέλαμε όμως να έχει και συνέχεια. Θα θέλαμε να γίνουν αντίστοιχες εκπαιδεύσεις στους Αμερικάνους τουρίστες για να μη χρησιμοποιούν το «malaka» και άλλες βρισιές που μαθαίνουν από Έλληνες ντόπιους ως βασικό λεξιλόγιο συνεννόησης και κοινωνικοποίησης. Ζούμε κι εμείς στο 2025 όπω κι εσείς αγαπητοί επισκέπτες, μπορούμε να μιλήσουμε στα αγγλικά και όχι στη διάλεκτο του Σταμάτη Γαρδέλη από το «Βασικά Καλησπέρα σας».
- Η σφαγή σε ντίσκο του Πειραιά από το 1991: Έγινε για ένα... σκούντημα
- Όταν ο παππούς «Τσιτσιπάς» έπαιζε στο Μουντιάλ: Η πορεία και το χρυσό στους Ολυμπιακούς
- «Μας έκανε μπαρότσαρκα να δείξει τις νέες παραλαβές»: Τι δουλειές έκαναν 5 καλλιτέχνες πριν τους γνωρίσουμε
- Η «καταραμένη» λίμνη που καταπίνει ανθρώπους χτύπησε ξανά: Μυστηριώδης θάνατος 21χρονου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.