Μενού
replikes-kina
Ρεπλίκες του Παρθενώνα και της Σφίγγας στην Κίνα | chinanews.com.cn
  • Α-
  • Α+

Η Σαντορίνη απέκτησε πρόσφατα τον δικό της... κλώνο στην Κίνα, όπου δημιουργήθηκε ο οικισμός «Ιδανική Πολιτεία του Νταλί» στην επαρχία Γιουνάν και είναι πιστό αντίγραφο του κυκλαδίτικου νησιού, ωστόσο δεν είναι το μόνο αξιοθέατο παγκοσμίου φήμης, που «μετακομίζει» στην Ασία.

Εδώ και πολλά χρόνια, σε διάφορες πόλεις της Κίνας υπάρχουν θεματικά πάρκα, που έχουν ρεπλίκες - πολλές φορές σε φυσικό μέγεθος - κορυφαίων μνημείων και αξιοθέατων από όλο τον κόσμο. Κάπως έτσι πριν από κάποια χρόνια δημιουργήθηκε ομοίωμα του Παρθενώνα έχει κατασκευαστεί επίσης σε θεματικό πάρκο στο Lanzhou, στην επαρχία Gansu.

Ανάμεσα στα ομοιώματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του δράκου, μπορούμε να βρούμε τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου και την Πυραμίδα του Λούβρου που «μετακόμισαν» από τη Γαλλία. Επίσης το Κολοσσαίο και τον Πύργο της Πίζας ως και κανάλια από τη Φλωρεντία, που... εμπνεύστηκαν από την Ιταλία, αλλά και άλλα μνημεία σαν τη Σφίγγα, τα κεφάλια-αγάλματα Μοάι από το νησί του Πάσχα μέχρι και αντίγραφα του Κρεμλίνου και του Λευκού Οίκου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ρεπλίκες βρίσκονται σε θεματικά πάρκα και η κλίμακά τους είναι πολύ κοντά στις πραγματικές διαστάσεις. Πολλοί φωτογραφίζονται δίπλα τους και δημιουργούν εικόνες σαν να έχουν επισκεφθεί τα πρωτότυπα. Δεν παύουν όμως να είναι απλώς αντίγραφα...

Tower Bridge του Λονδίνου

Παρθενώνας στο Lanzhou

Πύργος του Άιφελ στο Tianducheng

Sydney Harbour Bridge στο Πεκίνο

Κολοσσαίο στο Macau

Αψίδα του Θριάμβου στη Jiangyan

Μεγάλη Σφίγγα στο Chuzhou

Κανάλι της Φλωρεντίας στο Wuqing

Πυραμίδα του Λούβρου στο Chongqing

Λευκός Οίκος στο Πεκίνο

Αιγυπτιακός ναός Karnak στη Γουχάν

Αγάλματα Moai στο Πεκίνο

Πύργος της Πίζας στη Σανγκάη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA