Μενού
Aido Nagar
H Σεσιλ και ο Αιντο Ναγκαρ
  • Α-
  • Α+

Την περασμένη Κυριακή το πρωί, η ΣελίνΜπεν Ναβιντ Χαγκάρν θα προετοιμαζόταν για την πρώτη της μέρα στη δουλειά, μετά από έξι ευτυχείς μήνες άδειας μητρότητας. 

Αντί γι' αυτό, σήμερα η Σελίν βρίσκεται κάπου μέσα στη Γάζα, στα χέρια της Χαμάς, και η οικογένειά της βιώνει ένα εφιάλτη που διαρκεί πλέον μία εβδομάδα.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η Σελίν, 32 ετών, είχε ξεκινήσει νωρίς το Σάββατο πρωί με δύο φίλους για να πάει στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ, αλλά γύρισαν πίσω όταν άκουσαν πυραύλους μπροστά τους.

Η ομάδα βρήκε τον δρόμο της προς ένα δημόσιο καταφύγιο κοντά στο Ζντερότ και κρύφτηκαν εκεί. Από εκεί, στις 07:11, η Σελίν έστειλε το τελευταίο της μήνυμα στον Άϊντο τον σύζυγό της και πατέρα της μικρής κόρης τους, της, Έλι.

«Στρατιώτες έρχονται», έγραψε η Σελίν. «Θεέ μου, ήταν λάθος να έρθουμε εδώ»

Ο Άϊντο προσπάθησε να πάει στα νότια, αλλά ο στρατός δεν τον άφησε να περάσει. Την Κυριακή το πρωί, βρήκε το αυτοκίνητο της Σελίν, με τρυπημένα από σφαίρες αλλά αλλιώς όπως το είχε αφήσει.

Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο  Άϊντο βρήκε έναν επιζώντα που του είπε ότι οι μαχητές του Χαμάς είχαν ρίξει χειροβομβίδες στο καταφύγιο, σκοτώνοντας τους φίλους της Σελίν. Ωστόσο, εκείνη είχε επιζήσει, είπε ο άγνωστος.

Ο αιώνας της αβεβαιότητας

Ακολούθησαν έξι μέρες που έμοιαζαν με αιώνα. «Δεν τρως, δεν κοιμάσαι όταν βρίσκεσαι σε αυτήν την αβεβαιότητα» δήλωσε ο  Άϊντο Ναγκάρ στο BBC. 

Σήμερα, το μόνο που γνωρίζει ο Ναγκάρ είναι πως η γυναίκα του είναι ζωντανή, κάπου μέσα στη Γάζα, μαζί με άλλους ομήρους. Η Χαμάς έχει αφήσει να εννοηθεί πως ο όμηροι είναι σε ασφαλή σπίτια και τούνελ, υγιείς, όμως αν το Ισραήλ επιτεθεί σε σπίτια αμάχων, θα υπάρξουν σαρωτικά αντίποινα.

«Ελπίζω να ξέρει πως παλεύουμε για εκείνη, να λέει στον εαυτό της πως μια μέρα θα έρθει ξανά σπίτι» λέει σήμερα ο  Άϊντο. Θα συνεχίσει να ελπίζει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πηγή: BBC

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA