Μενού
Poytin - Prigkozin
Πούτιν - Πριγκόζιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να πάει στην κηδεία του Γεβγκένι Πριγκόζιν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο πλαίσιο των δηλώσεων για τις κηδείες των πρώτων επιβαινόντων του ιδιωτικού αεροσκάφους.

Μιλώντας σοτυς δημοσιογράφους στην καθημερινή ενημέρωσή τους, ανέφερε πως οι διαδικασίες για την κηδεία του αφεντικού της Βάγκνερ εξαρτώνται από τις ενέργειες της οικογένειάς του. Πρόσθεσε, παράλληλα, πως η Μόσχα δεν ξέρει πότε θα λάβει χώρα η κηδεία του Πριγκόζιν, ο οποίος ήταν μεταξύ των επιβατών του ιδιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Τβερ, έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

«Η παρουσία του προέδρου δεν προβλέπεται. Δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από εκπρόσωπο του Τύπου.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος Πριγκόζιν

Αναγνωρίστηκε η σορός του πρώην «αφεντικού» της μισθοφορικής ομάδας WagnerΓιεβγκένι Πριγκόζιν, καθώς και των υπόλοιπων επιβαινόντων του Embraer Legacy που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, οι ταυτότητες και των δέκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα ταιριάζουν με τη λίστα που αναφερόταν στο δηλωτικό της πτήσης, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή στο κανάλι της στο Telegram.

«Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή του αεροπλάνου στην περιοχή Τβερ, ολοκληρώθηκαν οι μοριακές γενετικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, έχει διαπιστωθεί η ταυτότητα και των δέκα νεκρών, οι οποίοι αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναφέρεται στη λίστα πτήσης», αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA