Για πρώτη φορά κατάφερε να προσθαλασσωθεί στον Ινδικό Ωκεανό, το διαστημικό σκάφος Starship, που προορίζεται για αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη.
Η εταιρεία SpaceX ανακοίνωσε την επιτυχία της αποστολής, αφού ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική πτήση, διάρκειας περίπου μίας ώρας.
«Η προσθαλάσσωση επιβεβαιώθηκε», έγραψε η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ στο Twitter.
«Παρά την απώλεια πολλών εξαρτημάτων και ένα κατεστραμμένο πτερύγιο, το Starship έφτασε μέχρι την ομαλή προσγείωση στον ωκεανό! Συγχαρητήρια στην SpaceX, ομάδα για το σπουδαίο επίτευγμα», έγραψε ο ίδιος.
Starship: Χάθηκαν κομμάτια
Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της πτήσης όντως φάνηκε ότι το διαστημόπλοιο έχανε κάποια κομμάτια του, προτού ολοκληρώσει την πορεία του.
«Συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ στις εκπληκτικές ομάδες της SpaceX», ανέφερε η Γκουέν Σότγουελ, η «υπ’ αριθμόν 2» της εταιρείας.
«Συγχαρητήρια στη SpaceX για την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του Starship», τόνισε ο Μπιλ Νέλσον, ο επικεφαλής της NASA. «Κάναμε ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της ανθρωπότητας στη Σελήνη», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του Starship.
Στόχος του διαστημόπλοιου ήταν να επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη, αφού οι τρεις προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν.
- Το Όσκαρ του Ελία Καζάν το 1999 και ένας «κόμπος στο στομάχι»: Η βράβευση ενός καταδότη
- Κλέλια Ανδριολάτου: H εντυπωσιακή Old Hollywood εμφάνιση στο Όσκαρ πάρτι του Έλτον Τζον
- Ξύλο μέρα-μεσημέρι: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ
- Πατέρας Κλεομένη: «Οι δολοφόνοι να μην ξαναδούν το φως του ήλιου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.