Μενού
Αυτόματος πωλητής αναψυκτικών στην Ιαπωνία
Αυτόματος πωλητής αναψυκτικών στην Ιαπωνία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας διευθυντής σχολείου στην Ιαπωνία απολύθηκε, αφού φέρεται να πιάστηκε στα «πράσα» να μην πληρώνει την πλήρη τιμή του καφέ του. Για αυτό το ατόπημα, θα χάσει μάλιστα το εφάπαξ που θα δικαιούταν σε μερικά χρόνια, ύψους 133.000 δολαρίων.

Το περιστατικό αναφέρθηκε τον Ιανουάριο στην πόλη Takasago, που βρίσκεται στην επαρχία Hyogo, από τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη NY Post. Ο 59χρονος, διευθυντής ενός γυμνασίου της κωμόπολης, φέρεται να συνελήφθη αφού χρησιμοποίησε μηχανή σελφ σέρβις καφέ σε ένα ψιλικατζίδικο. 

Το έγκλημα που του στοίχησε την καριέρα του; Γέμισε με καφέ ένα μεγάλο κύπελο, ενώ είχε πληρώσει για το μικρό. Οι κανονικοί καφέδες πωλούνται για 110 γιεν (1,40 ευρώ), αλλά φέρεται ότι έπαιρνε το μεγαλύτερο μέγεθος που αποτιμάται στα 180 γιεν (1,90 ευρώ), μια διαφορά μόλις 50 λεπτών περίπου, ή ένα φακελάκι του Νες αν θέλετε.

Σεσημασμένος κλέφτης καφέ

Ο υπάλληλος του καταστήματος τον παρατήρησε, σταμάτησε τον άνδρα και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι εκπαιδευτικός είχε κάνει την ύπουλη πράξη δύο ακόμα φορές στο παρελθόν.

Το κατάστημα δεν απήγγειλε κατηγορίες, αλλά η πληροφορία έφτασε στο σχολείο και κατά τη διάρκεια ανάκρισης από το Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Χιόγκο, ο άνδρας λέγεται ότι παραδέχτηκε ότι «έκλεψε» το μηχάνημα του καφέ επτά φορές, αθροίζοντας σε μία δυσθεώρητη ληστεία 3,5 ευρώ περίπου.

Υποστήριξε στο διοικητικό συμβούλιο ότι το έκανε «παρορμητικά» και δήλωσε ότι «λυπάται πραγματικά». Ωστόσο, απολύθηκε στις 30 Ιανουαρίου, με το συμβούλιο να επικαλείται «βαρύ παράπτωμα που δεν αρμόζει σε εκπαιδευτικό του δημοσίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA