Στο νοσοκομείο κατέληξαν μαθητές Δημοτικού στην περιοχή Άρενσφελντ του Βραδεμβούργου στη Γερμανία, με συμπτώματα δηλητηρίασης, μετά από εισπνοή μολυσμάτων αερίων από σύστημα αποχέτευσης.
Ακόμη 14 συμμαθητές τους εξετάστηκαν από γιατρούς, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, οι μαθητές μίας ολόκληρης τάξης παρουσίασαν ταυτόχρονα συμπτώματα δηλητηρίασης, με έντονο πονοκέφαλο και εμέτους.
Η τάξη εκκενώθηκε και στο σχολείο έσπευσαν 20 ασθενοφόρα και διασώστες.
Εννέα από τα παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, ενώ τα υπόλοιπα 14, τα οποία παρουσίαζαν ελαφρύτερα συμπτώματα, επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Το ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης αποκλείστηκε και, όπως διαπιστώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από τη νύχτα την περιοχή, είχε σπάσει βαλβίδα στο σύστημα αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν μολυσμένα αέρια. Η ζημιά είχε αποκατασταθεί πριν από το μεσημέρι.
- Πού να μη νοικιάσετε στην Αθήνα: Οι 5 απλησίαστες περιοχές για φοιτητές - Tο κόλπο για φθηνό σπίτι
- Ντίμης Μαυρόπουλος: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που σκοτώθηκε στην Κύπρο - Το χρονικό της τραγωδίας στο Κάβο Γκρέκο
- Τα πιο παράξενα μέρη του κόσμου όπου οι γάτες είναι παντού - Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό νησί
- Ο Ιταλός παλαιστής που εκτοξεύει πίτσες έχει ένα μυστικό όπλο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.