Μενού
amvloseis
Αμβλώσεις | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Κόντρα μεταξύ της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης ξέσπασε σήμερα (17/04) με αντικείμενο τη νομοθεσία για το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Το να επιτρέπονται οργανωμένες πιέσεις κατά των γυναικών που θέλουν να διακόψουν την κύηση, σημαίνει ότι αμφισβητείται ένα δικαίωμα το οποίο είναι κατοχυρωμένο από τον νόμο», τόνισε η Ισπανίδα υπουργός Ισότητας Άνα Ρεντόντο.

Η ίδια αναφέρθηκε στην πιθανότητα να επιτραπεί στις οργανώσεις που είναι αντίθετες στο δικαίωμα στην άμβλωση, να μπορούν να είναι παρούσες στα ιταλικά δημόσια κέντρα υγείας στα οποία απευθύνονται οι γυναίκες.

Κόντρα για το δικαίωμα στην άμβλωση

«Είναι η στρατηγική της άκρας δεξιάς: να απειλεί για να αφαιρέσει δικαιώματα και να περιορίσει την ισότητα ανδρών και γυναικών», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Από τη μεριά της Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa απάντησε: «Αρκετές φορές άκουσα ξένους υπουργούς να μιλούν για εσωτερικά θέματα της Ιταλίας χωρίς να τα γνωρίζουν. Συνήθως, όταν κανείς αγνοεί κάτι, καλό είναι να μην δίνει μαθήματα».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, πρόκειται για διπλωματική σύγκρουση η οποία θα προκαλέσει σειρά πολιτικών αντιπαραθέσεων και στο εσωτερικό της Ιταλίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA