Τον διάλογο που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν, που είχε εκτοξεύσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους, έφερε στο φως της δημοσιότητας το ισραηλινό Channel 13.
Σύμφωνα με αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος παρενέβη προσωπικά για να αποτραπεί ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζητώντας του να ακυρώσει την αεροπορική επίθεση που ετοίμαζε.
«Πες στα αεροπλάνα να γυρίσουν πίσω» ήταν η φράση που του είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως χαρακτήρισε «υπερβολική» την επίθεση λέγοντας στον Νετανιάχου: «Ρίξατε όλο σας το οπλοστάσιο πάνω τους».
Ο Νετανιάχου απάντησε ότι η επιχείρηση δεν παραβίασε την εκεχειρία, κάτι που ο Τραμπ φέρεται να αγνόησε, επιμένοντας: «Δεν με νοιάζει, ρίξτε το φταίξιμο σε μένα. Δεν έγινε επίτηδες, οι πύραυλοι δεν προσγειώθηκαν και δεν προκλήθηκαν ζημιές».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ήθελε- όπως φαίνεται- περαιτέρω κλιμάκωση.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
- Απόστολος Λύτρας: Αγωγή μαμούθ στην πρώην σύζυγό του - Ζητάει 1.000.000 ευρώ
Προσομοίωση δείχνει τι τρομακτικό θα συμβεί 100 ημέρες μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο
Απίστευτο ξέσπασμα Μπαλάσκα για τον δράστη της Αμφιλοχίας: «Είχε εμμονή με τραγουδίστρια»
- Για ποια δικαιοσύνη μου μιλάς; Δικηγόρος κατηγορείται γιατί μετά από πρόωρο τοκετό... δεν πήγε σε δικάσιμο
- Απρόσμενη κριτική του πρωταγωνιστή Δημήτρη Κίτσου για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και τις ελλείψεις
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ: «To Ιράν δεν συνιστούσε άμεση απειλή»
- Μαμαλάκης για την υγεία του: «Με χτύπαγε σαν χταπόδι τρία χρόνια, είχα γίνει ανορεκτικός»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.