Μενού
thalassa-920
Θάλασσα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Δύτες που κατάφεραν να φτάσουν στο βάθος της Μεγάλης Μπλε Τρύπας του Μπελίζ αντίκρισαν ένα θέαμα που τους σόκαρε. Φτάνοντας στον πυθμένα της Μεγάλης Μπλε Τρύπας που βρίσκεται στην Καραϊβική ανακάλυψαν πως η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει ένα χοντρό στρώμα τοξικού υδρόθειου που εκτείνεται σε όλη την καταβόθρα. 

Παρόλο που η ανακάλυψη αυτή έγινε το 2018 έγινε viral 5 χρόνο αργότερα με τον κόσμο να έχει σοκαριστεί. Το 2018 μέλοι της ομάδας Aquatica Submarines ξεκίνησε την κάθοδό του στον πυθμένα της Μπλε Τρύπας. Μετά τα 90 μέτρα η ζωή ξεκίνησε να χάνεται αφού το στρώμα που έχει δημιουργηθεί εμποδίζει την κυκλοφορία του οξυγόνου.

Σύμφωνα με τη NewNorkPost  Έρικα Μπέργκμαν είπε πως «Βρήκαμε κόγχες, κοχύλια και καβούρια ερημιτών που είχαν πέσει στην τρύπα και είχαν πνιγεί». Επίσης, βρέθηκε ένα μπουκάλι coca cola δύο λίτρων σε βάθος 130 μέτρων και μια χαμένη μηχανή GoPro με φωτογραφίες από διακοπές. Δίπλα στα σκουπίδια υπήρχαν δύο ανθρώπινα σώματα που πιστεύεται ότι ανήκουν σε δύο από τους τρεις δύτες που χάθηκαν στη Μεγάλη Μπλε Τρύπα κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης αποστολής.

Πέρα από τα παραπάνω βρήκαν και σταλακτίτες, γεγονός που αποδεικνύει πως η τρύπα ήταν κάποτε ένα ξηρό σπήλαιο προϊστορικής ζωής. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σπήλαιο σχηματίστηκε κατά την τελευταία Εποχή των Παγετώνων, η οποία τελείωσε πριν από περίπου 14.000 χρόνια.

Θα εξαφανιστεί η τρύπα

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ίσως η τρύπα θα εξαφανιστεί στο μέλλον λόγω των καταρρακτών άμμου που πέφτουν κάθε μέρα και την γεμίζουν.

Τα πολλά σκουπίδια που έχει προκαλέσει το ανθρώπινο χέρι έχουν σοκάρει τον κόσμο με πολλούς να λένε «Θέλει κανείς να εξερευνήσει τη Μπλε Τρύπα μαζί μου; Ω, περίμενε, οι άνθρωποι το έχουν ήδη καταστρέψει», «Ακόμη και ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ δεν ήταν ασφαλές από τα σκουπίδια μας. Οι άνθρωποι είναι τρομεροί». Τα σκουπίδια απειλούν την θαλάσσια ζωή και αυτό είναι ξεκάθαρο μετά από αυτή την ανακάλυψη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA