Μενού
Sycamore Gap
Sycamore Gap | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Κομμένο βρέθηκε ένα από τα πιο εμβληματικά δέντρα της Μεγάλης Βρετανίας και όλα δείχνουν πως πρόκειται για βανδαλισμό. Το μεγάλο δέντρο βρισκόταν στο Εθνικό Πάρκο Northumberland, δίπλα από το τείχος του Αδριανού και στόλιζε το σημείο για σχεδόν 300 χρόνια. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητό από τον κόσμο και οι επισκέπτες του συχνά έβγαζαν φωτογραφίες και συνήθιζαν να αφήνουν δίπλα του βότσαλα με γραμμένα μηνύματα. Οι αρχές έχουν αρχίσει έρευνες ώστε να βρεθεί ο δράστης, με έναν 16χρονο να έχει συλληφθεί ως ύποπτος.

Το δέντρο σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, κόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας την Τετάρτη (27/9), με τους αξιωματούχους της Αρχής του Εθνικού Πάρκου Northumberland, να πιστεύουν ότι κόπηκε σκόπιμα με ένα αλυσοπρίονο. Σύμφωνα με τον Guardian, οι γείτονες είπαν πως δεν άκουσαν τίποτα περίεργο εκείνη τη βραδιά λόγω του ισχυρού ανέμου. Σε κοντινό σημείο έχει τοποθετηθεί και μια ταμπέλα που αναγράφει ότι όποιος δώσει πληροφορίες για τον δράστη του περιστατικού θα πάρει 1,500 λίρες ως ανταμοιβή.

«Ξεσκίστηκε η καρδιά μου» είπε ο φωτογράφος Ian Sproat, σύμφωνα με το BBC. «Ήμουν σοκαρισμένος, ξέσπασε θυμός και τώρα θλίψη. Μόλις κατέστρεψαν ένα μέρος της βορειοανατολικής πλευράς. Είναι σαν να κόβεις τη γέφυρα Tyne ή τη Swing Bridge, είναι εξίσου μνημειώδες. Είναι ένα ζωντανό πράγμα. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό;» αναρωτήθηκε ο φωτογράφος.

Ο βουλευτής Γκάι Όπερμαν χαρακτηρίζει το δέντρο ως σύμβολο της βορειοανατολικής πλευράς δηλώνοντας την απογοήτευση του: «ακόμα και αν η αστυνομία συλλάβει τον δράστη, το δέντρο έχει εξαφανιστεί».

 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.