Μενού
Κάλυκες από σφαίρες
Κάλυκες από σφαίρες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένας 21χρονος διασκέδαζε σε πάρτι επί τέσσερις ημέρες χωρίς να έχει ιδέα ότι μια σφαίρα βρίσκεται στο κεφάλι του. Ο Mateus Facio από τη Βραζιλία νόμιζε πως κάποιος τον είχε χτυπήσει με μια πέτρα στο κεφάλι σε ένα πάρτι την Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και δεν σκέφτηκε κάποιο άλλο ενδεχόμενο μιας και η αιμορραγία διήρκησε μόνο για λίγο.

«Νόμιζα ότι ήταν μια πέτρα, κάτι τέτοιο. Ήταν σαν τον ήχο μιας έκρηξης, όταν σκάει μια βόμβα, αλλά μέσα στο κεφάλι μου. Η αιμορραγία σταμάτησε, φύγαμε, έκανα ένα ντους και βγήκα για να πάω εκ νέου στο πάρτι», είπε. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο νεαρός συνέχισε κανονικά τα πάρτι τις επόμενες ημέρες μέχρι που επισκέφθηκε έναν γιατρό όταν εμφάνισε σπασμούς στο δεξί του χέρι. Αφού έκανε μια αξονική τομογραφία, οι γιατροί έμειναν άφωνοι όταν βρήκαν μια σφαίρα στον εγκέφαλο του. 

Τότε, υποβλήθηκε σε εγχείρηση και πέρασε δύο ημέρες στην εντατική. Εμφάνισε σπασμούς στο χέρι του την ώρα που οδηγούσε και είπε ότι αναγκαζόταν να κάνει στάσεις συνεχώς λόγω του πόνου. 

Ο νευροχειρούργος Flavio Falcometa ανέφερε πως: «μέρος της σφαίρας διείσδυσε στον εγκέφαλό του, προκαλώντας συμπίεση σε αυτή την περιοχή και οδήγησε σε ακούσιες κινήσεις του χεριού του. Αν είχε καταλήξει λίγα χιλιοστά από εκεί που κατέληξε, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολύ πιο σοβαρή ζημιά και να είχε παραλύσει το χέρι του ή μία πλευρά του σώματός του. Ήταν πολύ επικίνδυνο για τον ασθενή, αλλά πιστεύουμε ότι σε 20 με 30 ημέρες θα μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά».

Ο πατέρας του 21χρονου είπε σοκαρισμένος: «Είναι ανεξήγητο πώς μπορεί κάποιος να έχει μια σφαίρα στο κεφάλι του για τέσσερις ημέρες και να επιβιώσει. Νιώθω ότι ο γιος μου γεννήθηκε ξανά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA