Μενού
Η χρυσή λεκάνη
Η χρυσή λεκάνη | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις άνδρες κατηγορούνται ότι έκλεψαν μια χρυσή… τουαλέτα από μέγαρο της νότιας Αγγλίας, όπου φυλασσόταν στο πλαίσιο μιας έκθεσης έργων τέχνης μέχρι τη στιγμή που έκανε «φτερά», ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου το 2019.

Σύμφωνα με την Independent, η έκθεση στεγαζόταν στο παλάτι του Μπλένχαϊμ, γνωστό ως το κτίριο όπου γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Η ανεκτίμητη λεκάνη

Η λεκάνη, κατασκευασμένη από χρυσό 18 καρατίων, ήταν πλήρως λειτουργική και η αξία της υπολογίζεται στις 4,8 εκατ. λίρες, περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή. Είχε τοποθετηθεί στο παλάτι Μπλένχαϊμ με τον τίτλο «Αμερική», στο πλαίσιο της έκθεσης του Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίζιο Κατελάν.

Οι βρετανικές αρχές ονομάτισαν κατ'αρχάς τον Τζέιμς Σιν, 39 ετών, ο οποίος κατηγορείται για διάρρηξη και μεταφορά περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με εγκληματική δραστηριότητα. Δίωξη ασκήθηκε επίσης και στους Μάικλ Τζόουνς, Φρεντ Ντόου και Μπόρα Γκάκουκ.

Όταν είχε σημειωθεί το περιστατικό, η αστυνομία της Οξφόρδης είχε ανακοινώσει ότι διαρρήκτες μπήκαν στο μέγαρο και πήραν το έκθεμα «Αμερική» κάποια στιγμή πριν από τις 5 τα ξημερώματα. Δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν οι αρχές ανέκτησαν την ανεκτίμητη λεκάνη.

Εκπρόσωπος του μεγάρου του Μπλένχαϊμ, εξέφρασε τη λύπη του για την κλοπή της τουαλέτας, η οποία είχε εκτεθεί προηγουμένως στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης. Οι τέσσερις άνδρες θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου της Οξφόρδης στις 28 Νοεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA