Μενού
Έργο του Banksy στο Ισραήλ
Έργο του Banksy με διαδηλωτή να κρατάει μπουκέτο με λουλούδια | AP Photos / Nasser Nasser
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση προκάλεσε μία κλοπή που σημειώθηκε στο νότιο Λονδίνο νωρίτερα, σήμερα (22/12) όπου δύο άγνωστοι, όπως αναφέρει ο Guardian, «απαλλοτρίωσαν» έργο του Banksy σ' έναν κεντρικό δρόμο της πόλης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο πως έκλεψαν το έργο του Banksy σε λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για γνήσια κατασκευή του καλλιτέχνη.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Banksy, που φέρεται να έχει αποκαλύψει το όνομά του, επιβεβαίωσε ότι το έργο, εν προκειμένω τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχεδιασμένα σε πινακίδα STOP, είναι δικό του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Banksy: Το χρονικό της κλοπής

Ως δράστες της κλοπής του έργου τέχνης ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες, οι οποίοι κατέβασαν την πινακίδα στη διασταύρωση των οδών Southampton Way και Commercial Way στο Peckham περίπου στις 12:30 το μεσημέρι.

Οι Αρχές, μάλιστα, έχουν καταλήξει πως ο πασίγνωστος καλλιτέχνης δεν ήταν πίσω από την «απαλλοτρίωση».

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί, σύμφωνα με τον Guardian, είναι ότι τα αεροσκάφη στο Stop έμοιαζαν με εκείνα από το έργο του, «Civilian Drone Strike» του 2017, το οποίο απεικόνιζε ένα τρίο μη επανδρωμένων αεροσκαφών να βομβαρδίζουν ένα παιδικό σχέδιο ενός σπιτιού. Το έργο δημοπρατήθηκε στο Art The Arms Fair και συγκέντρωσε 205.000 λίρες για τις οργανώσεις Reprieve και Campaign Against Arms Trade.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA