Μενού
Έκρηξη στην Ουαλία
Φωτιά από έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά στην Ουαλία | Twitter / @LeaderLive
  • Α-
  • Α+

Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/4) στη βόρεια Ουαλία, με την Πυροσβεστική της περιοχής, σύμφωνα με το BBC, να σπεύδει στο σημείο για να περιορίσει το πύρινο μέτωπο.

Από την έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά στο κτίριο, με την Πυροσβεστική και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της βόρειας Ουαλίας να λαμβάνουν την πρώτη κλήση για το συμβάν στο εργοστάσιο Synthite στην οδό Denbigh Road, Mold, Flintshire, γύρω στις 14:05 (σ.σ. τοπική ώρα).

Περίπου 20 εργαζόμενοι και εργολάβοι απομακρύνθηκαν, ενώ η πόλη τέθηκε σε αστυνομικό κλοιό. Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Έμιλι Τζόουνς δήλωσε ότι το κτίριο, όπου εργάζεται ο σύντροφός της, «εκκενώθηκε γρήγορα, όπως και πολλά άλλα γύρω».

«Δεν έχω οδηγήσει ποτέ στη ζωή μου τόσο γρήγορα για να τον παραλάβω από τη δουλειά, όλοι είναι ασφαλείς και ελπίζω ότι και όλοι οι άλλοι στην περιοχή θα είναι επίσης» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, για το συμβάν.

Η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας δήλωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος A541 έχει κλείσει από τη διασταύρωση στο Dreflan έως την Black Brook Road Rhyd y Goleu, την ώρα που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης του πύρινου μετώπου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA