Μενού
pakistan
Έκρηξη στο Πακιστάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, σε πολιτική εκδήλωση στην περιοχή Κιμπέρ-Πανκτούνκβα που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το Sky News, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής έκρηξης, ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όπως αναφέρεται, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η αιτία του περιστατικού, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από υποστηρικτές κληρικού και πολιτικού αρχηγού στην περιοχή, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν.

Η βομβιστική επίθεση είχε, σύμφωνα με την αστυνομία, στόχο το συνέδριο του κόμματος Jamiat Ulema Islam που λάμβανε χώρα στα περίχωρα του Khar, της πρωτεύουσας της περιοχής Bajur.
Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν στον τόπο της επίθεσης βρισκόταν ο ηγέτης του κόμματος Μαουλάνα Φαζλούρ Ρεχμάν, ο οποίος θεωρείται κληρικός υπέρ των Ταλιμπάν και το πολιτικό του κόμμα είναι μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισλαμαμπάντ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.